Handlekurv

Vi sender med Bring kl. 12 alle hverdager.

Frakt fra 29,-*. Fri frakt over 599,-, opptil 5 kg.

Sichuan chiliolje

Oppskrift på Sichuan chiliolje

Oppskrift på Sichuan chiliolje

Oppskrift av Krydra.no

Dette er en helt fantastisk grunnoppskrift på Sichuan chiliolje som du kan bruke på alt. Pulserende rød og sterk fra tørkede chili. Dette er virkelig en eksplosjon av smaker. Legg til litt friterte elementer, som nevnt nede på siden og du har en nydelig chili crisp.

Rett: Infusert oljeKjøkken: Kinesisk, SichuanVanskelighet: Middels
5 fra 3 stemmer
Mengde

4

Dl.
Forberedelse

10

Minutter
Tilbereding

20

Minutter
Total tid

30

Minutter
kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Først skal vi infusere oljen med masse smaker. I en stor kasserolle, varm opp oljen til 120 °C
  • Forsiktig tilsett alle ingrediensene (foruten: Salt, glutamat, chiliflak, peanøtter og sesamfrø) i den varme oljen, å la koke i 10 minutter. Pass på temperaturen, og fjern eventuelle krydder som blir for brune. Det er avgjørende at ingenting blir svidd.
  • Fjern stilk og frø fra chiliene og puls de i kjøkkenmaskin til flak i litt ujevn størrelse
  • Bland salt, glutamat, chiliflak, peanøtter og sesamfrø i en bolle og forsiktig sil over oljen i tre omganger; først 1/3 del, rør og vent tre minutter, så 1/3 del til, rør godt, og ha så i siste rest etter ca. tre minutter.
  • Kan brukes så fort den har romtemperatur. Hell oljen, sammen med krydderiene over i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

Tips

  • Dette er en grunnoppskrift. Hvis du ønsker å lage en sterkere versjon med mer smak, så prøv å bytte ut halve mengden med chili de Arbol. For en mildere variant så kan du prøve å bytte ut halvparten av Sichuan facing heaven med guajillo chili.
  • For å tilføre crisp aka chli crisp gjør du som oppskriften over sier, men start med å kutte en sjalottløk og 4-5 fedd hvitløk i skiver. Fyll opp kjelen med oljen og legg i sjalottløken. Skru opp temperaturen til middels+ og friter de til de er gyldne. Ta de ut og legg på et tørkepapir. La oljen gå ned i temperatur før du legger i skivene med hvitløk. Friter så disse, men ikke la de bli like gylne som sjalotten. Hvitløk blir bittert hvis det stekes for lenge eller blir for mørke. Legg også disse på et tørkepapir. Når du er ferdig med chilioljen over, og den har romtemperatur, kan du røre inn de sprø flakene med hvitløken og sjalottløk (Tar du de i mens oljen er varm vil de bli myke igjen).

2 comments

  1. Astrid Helen

    Hei !
    Hva er Panelasukker ? hva kan en bruke i stedet ?
    ” ” Bullet chili flak ? kan man bruke vanlig chiliflakes ?
    ” ” Svart kardemomme ? kan man bruke vanlig kardemomme, pulver eller nøtt ?

    1. Hei.

      Jeg vil si Ja til alt(!) Her er det absolutt rom for å leke seg, og bytte ut det ene med det andre 🙂
      Panelasukker kan byttes ut med vanlig bordsukker.
      Du kan bruke de aller fleste chiliflak, men av erfaring kan jeg si at Gochugaru ikke var optimalt til dette.
      Ang kardemomme så ville jeg brukt hel kardemomme kontra malt, da jeg tror malt fort kan svi seg å gi fra seg uønskede smaker.

      Håper dette var til hjelp.

      Mvh. André

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

4,9 33 omtaler

  • Ronja ★★★★★ 4 months ago
    Flott butikk med god … Mer service.
    Lett og handle på nett samt rimelige priser!