Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Sichuan chiliolje

Oppskrift på Sichuan chiliolje

Oppskrift på Sichuan chiliolje

Oppskrift av Krydra.no

Dette er en helt fantastisk grunnoppskrift på Sichuan chiliolje som du kan bruke på alt. Pulserende rød og sterk fra tørkede chili. Dette er virkelig en eksplosjon av smaker. Legg til litt friterte elementer, som nevnt nede på siden og du har en nydelig chili crisp.

Rett: Infusert oljeKjøkken: Kinesisk, SichuanVanskelighet: Middels
Mengde

4

Dl.
Forberedelse

10

Minutter
Tilbereding

20

Minutter
Total tid

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

 • Først skal vi infusere oljen med masse smaker. I en stor kasserolle, varm opp oljen til 120 °C
 • Forsiktig tilsett alle ingrediensene (foruten: Salt, glutamat, chiliflak, peanøtter og sesamfrø) i den varme oljen, å la koke i 10 minutter. Pass på temperaturen, og fjern eventuelle krydder som blir for brune. Det er avgjørende at ingenting blir svidd.
 • Fjern stilk og frø fra chiliene og puls de i kjøkkenmaskin til flak i litt ujevn størrelse
 • Bland salt, glutamat, chiliflak, peanøtter og sesamfrø i en bolle og forsiktig sil over oljen i tre omganger; først 1/3 del, rør og vent tre minutter, så 1/3 del til, rør godt, og ha så i siste rest etter ca. tre minutter.
 • Kan brukes så fort den har romtemperatur. Hell oljen, sammen med krydderiene over i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

Tips

 • Dette er en grunnoppskrift. Hvis du ønsker å lage en sterkere versjon med mer smak, så prøv å bytte ut halve mengden med chili de Arbol. For en mildere variant så kan du prøve å bytte ut halvparten av Sichuan facing heaven med guajillo chili.
 • For å tilføre crisp aka chli crisp gjør du som oppskriften over sier, men start med å kutte en sjalottløk og 4-5 fedd hvitløk i skiver. Fyll opp kjelen med oljen og legg i sjalottløken. Skru opp temperaturen til middels+ og friter de til de er gyldne. Ta de ut og legg på et tørkepapir. La oljen gå ned i temperatur før du legger i skivene med hvitløk. Friter så disse, men ikke la de bli like gylne som sjalotten. Hvitløk blir bittert hvis det stekes for lenge eller blir for mørke. Legg også disse på et tørkepapir. Når du er ferdig med chilioljen over, og den har romtemperatur, kan du røre inn de sprø flakene med hvitløken og sjalottløk (Tar du de i mens oljen er varm vil de bli myke igjen).

4 comments

 1. Paal Arnold Hauge

  Hei! Jeg oppdaget NÅ denne web-siden krydra.no. Det var spennende. Så nå har jeg bestilt en rekke chili-produkter.

  En ting jeg lurer på. Er denne oppskriften noe i samme bane som Chili Crisp – Lao gan ma? Her benyttes bl.a. chili, sorte bønner (umami), olje, hvitløk, koriander, kanel, sichuan krydder, laubærblad, stjerneanis, sukker, salt, sesamfrø, spisskummen, soyasaus, ingefær, peanutter og sjalottløk. Og brukes til mange forskjellige matretter. Og er supergodt.

  1. Hei Paal, så hyggelig at du oppdaget oss 😊ja denne oppskriften kan brukes til å lage Chilicrisp, hvis du tilsetter de elementene som er oppgitt under andre elementer. Eller du kan bruke oppskriften Krydras chilicrisp, det er også en versjon av chilicrisp. Der er bla brukt malt Shiitake for Umami. Og i forhold til hvor sterk du ønsker den, så velger du enten mer av den sterkeste chilien, eller mindre, om du ønsker en mildere variant. God matlaging, og er det noe du lurer på, er det bare å ta kontakt.

 2. Astrid Helen

  Hei !
  Hva er Panelasukker ? hva kan en bruke i stedet ?
  ” ” Bullet chili flak ? kan man bruke vanlig chiliflakes ?
  ” ” Svart kardemomme ? kan man bruke vanlig kardemomme, pulver eller nøtt ?

  1. Hei.

   Jeg vil si Ja til alt(!) Her er det absolutt rom for å leke seg, og bytte ut det ene med det andre 🙂
   Panelasukker kan byttes ut med vanlig bordsukker.
   Du kan bruke de aller fleste chiliflak, men av erfaring kan jeg si at Gochugaru ikke var optimalt til dette.
   Ang kardemomme så ville jeg brukt hel kardemomme kontra malt, da jeg tror malt fort kan svi seg å gi fra seg uønskede smaker.

   Håper dette var til hjelp.

   Mvh. André

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

 • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 3 months ago
  Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
  0,5 l vann
  3 kanelstenger
  2 stjerneanis
  1 ts Kardemommekjerner
  1,5 ts Pomeranskall, tørket
  1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
  5 Allehånde
  4 Hibiskusstammer
  Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
  125 g sukker
  75 cl Rødvin
  varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
  Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
  Velbekomme