Handlekurv

Vi pakker og sender med Bring alle hverdager.

Fast fraktpris 39,-. Fri frakt over 499,-, opptil 5 kg.

Sichuan chiliolje

Oppskrift på Sichuan chiliolje

Oppskrift på Sichuan chiliolje

Dette er en helt fantastisk grunnoppskrift på Sichuan chiliolje som du kan bruke på alt. Pulserende rød og sterk fra tørkede chili. Dette er virkelig en eksplosjon av smaker. Legg til litt friterte elementer, som nevnt nede på siden og du har en nydelig chili crisp.

Oppskrift av Krydra.no
5 fra 1 stemme
Rett: Infusert oljeVerdenskjøkken: Kinesisk, SichuanVanskelighet: Middels
Mengde

4

Dl.
Forberedelse

10

minutter
Tilbereding

20

minutter
Total tid

30

minutter

Ingredienser

Slik gjør du

  • Først skal vi infusere oljen med masse smaker. I en stor kasserolle, varm opp oljen til 120 °C
  • Forsiktig tilsett alle ingrediensene (foruten: Salt, glutamat, chiliflak, peanøtter og sesamfrø) i den varme oljen, å la koke i 10 minutter. Pass på temperaturen, og fjern eventuelle krydder som blir for brune. Det er avgjørende at ingenting blir svidd.
  • Fjern stilk og frø fra chiliene og puls de i kjøkkenmaskin til flak i litt ujevn størrelse
  • Bland salt, glutamat, chiliflak, peanøtter og sesamfrø i en bolle og forsiktig sil over oljen i tre omganger; først 1/3 del, rør og vent tre minutter, så 1/3 del til, rør godt, og ha så i siste rest etter ca. tre minutter. Kan brukes så fort den har romtemperatur.
  • Hell over i glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

Tips

  • Dette er en grunnoppskrift. Hvis du ønsker å lage en sterkere versjon med mer smak, så prøv å bytte ut halve mengden med chili de Arbol. For en mildere variant så kan du prøve å bytte ut halvparten av Sichuan facing heaven med guajillo chili.
  • For å tilføre crisp aka chli crisp gjør du som oppskriften over sier, men start med å kutte en sjalottløk og 4-5 fedd hvitløk i skiver. Fyll opp kjelen med oljen og legg i sjalottløken. Skru opp temperaturen til middels+ og friter de til de er gyldne. Ta de ut og legg på et tørkepapir. La oljen gå ned i temperatur før du legger i skivene med hvitløk. Friter så disse, men ikke la de bli like gylne som sjalotten. Hvitløk blir bittert hvis det stekes for lenge eller blir for mørke. Legg også disse på et tørkepapir. Når du er ferdig med chilioljen over, og den har romtemperatur, kan du røre inn de sprø flakene med hvitløken og sjalottløk (Tar du de i mens oljen er varm vil de bli myke igjen).
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 19 omtaler