Nydelig og sterk salsa til taco eller dipp
Så enkelt lager du en perfekte salsa roja med tørked Chili de arbol. Veldig godt på taco eller som en sterk og god chilidipp.
Denne oppskriften er høyt elsket av mange. En klassisk meksikansk salsa roja (rød salsa) grunnoppskrift, hvor den gode smaken av chili de arbol er i hovedsetet.
Rett: TilbehørKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Porsjoner
4
porsjonerForberedelser
10
MinutterTilberedelser
20
MinutterTid totalt
30
Minutter
kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
20 gr. 20 Chili de arbol
0.5 ts. 0.5 Salt
40 gr. 40 Finhakket rødløk
2 stk. 2 Finhakket hvitløksfedd (små)
0.5 stk. 0.5 Saften fra en halv lime
1 stk. 1 Liten neve fersk koriander, eller et par ss. tørket koriander
2 ss. 2 Olivenolje til steking
Slik gjør du
- Rist chiliene lett på middels varme i ca. 1 minutt på hver side i en tørr stekepanne. Fjern så stilken og frøene fra chiliene.
- Dekk chiliene med kokvarmt vann, og la de trekke i ca 15 minutter, til de er møre og hydrerte
- Stek finhakket rødløk på middels varme i ca. 4 – 5 minutter, tilsett hvitløken og stek i ytterligere 1 minutt.
- Sil av vannet fra chiliene og ha de i en blender sammen med resten av ingrediensene.
- Miks alle ingrediensene sammen i en blender eller med en stavmikser, og tynn ut til ønsket konsistens – 1 ss. vann av gangen
Oppskriftsvideo
Tips
- Vær forsiktig når du tynner ut salsaen. Begynn med en spiseskje. Du kan også ta vare på litt av vannet som chiliene har trukket i, og bruke dette til å tynne ut salsaen med, for en litt bitrere salsa.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook
Produkter brukt i oppskrift
-
Tradisjonelt Sjøsalt, gourmet, håndhøstetVurdert 5.00 av 5 basert på 2 kundevurderinger
-
Chili de Arbol – HelVurdert 4.80 av 5 basert på 5 kundevurderinger