Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Chili de Arbol salsa

Nydelig og sterk salsa til taco eller dipp

Nydelig og sterk salsa til taco eller dipp

Så enkelt lager du en perfekte salsa roja med tørked Chili de arbol. Veldig godt på taco eller som en sterk og god chilidipp.

Denne oppskriften er høyt elsket av mange. En klassisk meksikansk salsa roja (rød salsa) grunnoppskrift, hvor den gode smaken av chili de arbol er i hovedsetet.

Rett: TilbehørKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Porsjoner

4

porsjoner
Forberedelser

10

Minutter
Tilberedelser

20

Minutter
Tid totalt

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 20 gr. Chili de arbol

  • 0.5 ts. Salt

  • 40 gr. Finhakket rødløk

  • 2 stk. Finhakket hvitløksfedd (små)

  • 0.5 stk. Saften fra en halv lime

  • 1 stk. Liten neve fersk koriander, eller et par ss. tørket koriander

  • 2 ss. Olivenolje til steking

Slik gjør du

  • Rist chiliene lett på middels varme i ca. 1 minutt på hver side i en tørr stekepanne. Fjern så stilken og frøene fra chiliene.
  • Dekk chiliene med kokvarmt vann, og la de trekke i ca 15 minutter, til de er møre og hydrerte
  • Stek finhakket rødløk på middels varme i ca. 4 – 5 minutter, tilsett hvitløken og stek i ytterligere 1 minutt.
  • Sil av vannet fra chiliene og ha de i en blender sammen med resten av ingrediensene.
  • Miks alle ingrediensene sammen i en blender eller med en stavmikser, og tynn ut til ønsket konsistens – 1 ss. vann av gangen

Oppskriftsvideo

Tips

  • Vær forsiktig når du tynner ut salsaen. Begynn med en spiseskje. Du kan også ta vare på litt av vannet som chiliene har trukket i, og bruke dette til å tynne ut salsaen med, for en litt bitrere salsa.

Produkter brukt i oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 3 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme