Oppskrift på hjemmelaget sennep med øl
Hjemmelaget sennep er nydelig. Og når du kombinerer det med øl, ja da kan grillsesongen bare komme. Det er mange fordeler med å lage egen sennep. Du kan justere styrken, grovheten og ikke minst sødmen mm.
Rett: Sauser og MarinaderKjøkken: TyskVanskelighet: Lett
Mengde
4
Dl.Forberedelse
10
MinutterTilbereding
15
MinutterTotal tid
24
timer
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
1.8 Dl. Gule sennepsfrø
1.8 Dl. Ging spiced ale (eller annen øl du er glad i)
1.2 Dl. Vann
0.6 Dl. Brune sennepsfrø
2 Ss. Honning
1 Ts. Salt
0.5 Ts. Worcestershire saus
0.5 Ts. Hvitløkspulver
Slik gjør du
- Slik bløtgjør og mykgjør sennepsfrøene: Plasser sennepsfrøene i en middels stor bolle med vannet og ølet. Sett til side, tildekket i 24 timer (forsiktig rist ut kullsyren og få med alle sedimentene fra ølet).
- Når blandingen har stått i 24 timer, heller du alt i en foodprocessor sammen med saltet, hvitløkspulveret, honingen og Worcestershire-sausen. Bland alt i 1 til 2 minutter til frøene er grovmalt (du kan male finere hvis du ønsker).
Tips
- Dette er en grunnoppskrift og det er rom for å justere med mer eller mindre honning, kanskje tilsette et par økologiske bird’s eye chili, eller kanskje ha en større andel brune eller sorte sennepsfrø.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook
Produkter som er brukt i oppskriften
-
Sennepsfrø, brune, hele – Økologisk
-
Sennepsfrø, gule, hele – ØkologiskVurdert 5.00 av 5 basert på 2 kundevurderinger
-
Tradisjonelt Sjøsalt, gourmet, håndhøstetVurdert 5.00 av 5 basert på 5 kundevurderinger
-
Hvitløk, pulver – ØkologiskVurdert 5.00 av 5 basert på 9 kundevurderinger