Hjemmelaget sennep er nydelig. Og når du kombinerer det med øl, ja da kan grillsesongen bare komme. Det er mange fordeler med å lage egen sennep. Du kan justere styrken, grovheten og ikke minst sødmen mm.
Slik bløtgjør og mykgjør sennepsfrøene: Plasser sennepsfrøene i en middels stor bolle med vannet og ølet. Sett til side, tildekket i 24 timer (forsiktig rist ut kullsyren og få med alle sedimentene fra ølet).
Når blandingen har stått i 24 timer, heller du alt i en foodprocessor sammen med saltet, hvitløkspulveret, honingen og Worcestershire-sausen. Bland alt i 1 til 2 minutter til frøene er grovmalt (du kan male finere hvis du ønsker).
Tips
Dette er en grunnoppskrift og det er rom for å justere med mer eller mindre honning, kanskje tilsette et par økologiske bird’s eye chili, eller kanskje ha en større andel brune eller sorte sennepsfrø.
Første gang jeg bestiller… Mer herfra og det manglet ett krydder i pakka .
Fikk raskt svar på mail og de valgte å ta med manglende krydder og levere til meg på jobben min så jeg skulle få det kjappest mulig .
Knall service !