Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

hjemmelaget sennep med øl

Øl-sennep

Oppskrift på hjemmelaget sennep med øl

Oppskrift på hjemmelaget sennep med øl

Hjemmelaget sennep er nydelig. Og når du kombinerer det med øl, ja da kan grillsesongen bare komme. Det er mange fordeler med å lage egen sennep. Du kan justere styrken, grovheten og ikke minst sødmen mm.

Rett: Sauser og MarinaderKjøkken: TyskVanskelighet: Lett
Mengde

4

Dl.
Forberedelse

10

Minutter
Tilbereding

15

Minutter
Total tid

24

timer 
kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Slik bløtgjør og mykgjør sennepsfrøene: Plasser sennepsfrøene i en middels stor bolle med vannet og ølet. Sett til side, tildekket i 24 timer (forsiktig rist ut kullsyren og få med alle sedimentene fra ølet).
  • Når blandingen har stått i 24 timer, heller du alt i en foodprocessor sammen med saltet, hvitløkspulveret, honingen og Worcestershire-sausen. Bland alt i 1 til 2 minutter til frøene er grovmalt (du kan male finere hvis du ønsker).

Tips

  • Dette er en grunnoppskrift og det er rom for å justere med mer eller mindre honning, kanskje tilsette et par økologiske bird’s eye chili, eller kanskje ha en større andel brune eller sorte sennepsfrø.

Produkter som er brukt i oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 42 omtaler

  • Jenny Mulvaney ★★★★★ a year ago
    Krydra er, simpelthen, … Mer en herlig nettbutikk!!! Et stort og attraktivt vareutvalg med noe for enhver smakt. Vi har handlet flere ganger, og kun mottatt førsteklasses produkter. Prisene er fine, lett og justere til ønsket mengde (av for eksempel krydder) og rimelig porto.Bildet viser et bittelite utvalg av det, som vi har kjøpt. Anbefales på det varmeste!!