Autentisk Meksikansk adobo saus
Denne oppskriften på ekte meksikans adobo saus kommer fra boken “More mexican everyday“. Den er helt nydelig og kan stå i kjøleskapet i lang tid. Du kan også fylle et glass med adobo og tilsette hele tørkede chipotle chili så har du en klassisk “chipotle i adobo“.
Rett: SausKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Mengde
3.5
Dl.Forberedelse
20
MinutterTilbereding
10
MinutterTotal tid
30
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
3 Dl. 3 Varmt vann fra springen (så varmt du får det)
3 Ss. 3 Eplesidereddik
50 Gr. 50 Ancho chili
8 Stk. 8 hvitløksfedd
1.5 Ts. 1.5 Salt
1 Ts. 1 Meksikansk oregano
0.5 Ts. 0.5 Ceylon kanel, malt
0.25 Ts. 0.25 Svart pepper, malt
0.12 Ts. 0.12 Spissum, malt
Slik gjør du
- Rist ancho chili i tørr stekepanne på middels varme i ca. 30 sekunder på hver side. Fjern så før og stilk og hakk chiliene i små biter. Ha chiliene i en blender og dekk med ca. 3 dl. varmt vann. Blend til du har en slurry.
- Rist hvitløksfeddene med skallet på i en tørr stekepanne på middels varme i ca. 15 minutter. Snu de jevnlig. Skrell feddene når de er ferdig.
- Ha alt i blenderen og puls til du har en jevn saus med konsistens som BBQ saus. Tilsett eventuelt en skvett med vann hvis den er for tykk
- Ha alt i en tett beholder og oppbevar i kjøleskap i opp til 2 mnd.
- Spisskum, hel – ØkologiskFra 52,39 krVurdert 5.00 av 5 basert på 3 kundevurderinger
- Tradisjonelt Sjøsalt, gourmet, håndhøstetFra 53,53 krVurdert 5.00 av 5 basert på 1 kundevurdering
- Kanel, Ceylon, finmalt – ØkologiskFra 40,19 krVurdert 4.87 av 5 basert på 15 kundevurderinger
- Sort pepper (Tigerpepper), hel – ØkologiskFra 39,36 krVurdert 5.00 av 5 basert på 2 kundevurderinger
- Oregano Meksikansk, skåretFra 59,63 krVurdert 5.00 av 5 basert på 8 kundevurderinger
- Ancho Chili – HelFra 69,90 krVurdert 5.00 av 5 basert på 12 kundevurderinger