Chipotle pasta
Oppskrift av Krydra.noChipotle-pasta er en deilig og enkel måte å tilsette smak til matlagingen din på. Den er populær i meksikansk matlaging og brukes ofte i marinader, sauser og dressinger. Chipotle-pasta er laget av røykte jalapeño-pepper, noe som gir den en unik og intens smak. Den kan brukes i stedet for vanlig chilipulver for å tilføre varme og røykfylt smak til retter, eller som en marinade for kjøtt eller fisk.
Servings
6
servingsPrep time
25
MinutterCooking time
5
MinutterTotal time
30
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
20 stk 20 Chilpotle chili, hel
2 stk 2 Chili de arbol (Valgfritt for sterkere variant)
2 stk 2 Ancho Chili, hel
2 ts 2 Hvitløksgranulat, eller 2 fedd hvitløk
1 stk 1 Limejuice, fersk
1 ss 1 Rørsukker
1/8 tsk 1/8 Spisskummen
1/2 spsk 1/2 Balsamicoeddik
1 spsk 1 Olivenolje (valgfritt)
Slik gjør du
- Tørr-rist chilien i et par minutter på medium varme, og pass på at de ikke brenner seg. De kan kanskje svelle opp litt.
- Skjær av stilken og rist ut frøene, hvis du ønsker det.
- Klipp dem med saks og rehydrer i varmt vann i omtrent 20 minutter.
- Sil av chilien og ha alt i en bolle og bruk en stavmikser/kjøkkenmaskin til å få en fin puré. Tilsett litt vann til å lage en akkurat passe tykk pasta.
- Oppbevar gjerne i et sterilisert glass/krukke i kjøleskapet. Den vil da fint holde seg i 2 til 3 uker.
Tips
- Du kan lage din egen chipotle-majones ved å blande sammen majones, chipotle-pasta, limesaft og hvitløk. Chipotle-majones kan brukes som dip eller pålegg på sandwicher, burgere eller wraps, og er også en god dressing til salater eller taco.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook