Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Lakrissirup laget på lakrisrot

Å lage sin egen lakrisrotsirup er en fascinerende og givende prosess. Lakrisrot er kjent for sin unike og kraftige smak, og det å forvandle den til en sirup gjør den enda mer allsidig og lett å bruke i både matlaging og baking. Denne oppskriften vil gi deg en rik og deilig sirup med dypt karakter av lakris, noe som kan være en overraskende og spennende tillegg til din kulinariske repertoar.

Lakrisrotsirup er flott å ha i huset for å legge til en ekstra dimensjon i desserter, kaker, eller enda i cocktails. Den kan også brukes som en naturlig søtningsmiddel i te eller kaffe. I tillegg har lakrisrot mange kjente helsefordeler, inkludert beroligende fordøyelsesproblemer og lindrende hoste.

Klar til å dykke inn i verden av hjemmelaget lakrisrotsirup? La oss komme i gang!

Produkter brukt i denne oppskriften er følgende.

Lakrissirup

Lakrissirup

Oppskrift av Krydra.no
Servings

20

servings
Prep time

5

Minutter
Cooking time

45

Minutter
Total time

50

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha lakrisroten og vannet i en kjele og varm opp til kokepunktet.
  • Senk varmen og la det småkoke i ca 30 minutter, til vannet er redusert til halvparten.
  • Sil lakrisroten fra væsken og kast den grovskårede roten.
  • Tilsett sukkeret i væsken og rør til sukkeret er helt oppløst.
  • Sett varmen tilbake til medium og kok opp igjen i ca 10-15 minutter, eller til sirupen begynner å tykne.
  • Ta kjelen av varmen og la sirupen avkjøles i romtemperatur.
  • Når sirupen er helt avkjølt, hell den over i en glassflaske eller krukke.
  • Oppbevar lakrissirupen i kjøleskapet, og den vil holde seg i flere uker.

Tips

  • Lakrissirupen kan brukes som en søt smakstilsetning til alt fra kaffe og te, til cocktailer, mat og desserter. Du kan også prøve å tilsette litt lakrissirup i en kopp varm melk eller i yoghurt for å gi en ekstra smak av lakris.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme