Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Mexican crema

Mexican crema

Mexican crema

Noen ganger finner man en oppskrift som krever “Mexican crema”. Her finner har du en enkel oppskrift på nettopp Mexican crema. For deg som har smakt dette før vil du merke at denne oppskriften gir deg ett så autentisk produkt som mulig med norske råvarer. Bare husk at selv om det er enkelt å raskt å lage Mexican crema, så må den stå en til to dager i romtemperatur før den er helt ferdig. Ps. Du kan også lage hurtigvarianten som er crème fraîche med lime juice og salt.

Rett: TilbehørKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Mengde

2.5

Dl.
Forberedelse

5

Minutter
Tilbereding

2

Minutter
Total tid

7

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 2,5 Dl. Kremfløte

  • 1 Ss. Yoghurt naturell

  • 2 ts. Lime juice

  • 0,2 Ts. Salt

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene i en boks som kan tettes med lokk.
  • La stå med lokket på i romtemperatur til det har tyknet. Denne prosessen tar alt fra 36 til 48 timer, og lengre dersom det er kaldere en romtemperatur.
  • Når kremen har en konsistens som rørt crème fraîche er det ferdig. Du kan nå oppbevare det i kjøleskapet i opptil to uker.

Tips

  • Syren fra lime juicen hindrer produktet fra å bli ødelagt av romtemperaturen.
  • For en mer spennende vri, tilsett en liten neve hakket koriander, skall (det grønne, ytterste laget) fra en halv lime og 2 ss. sitron juice
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 3 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme