Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Gresk tzatziki

Gresk tzatziki oppskrift

Gresk tzatziki oppskrift

Oppskrift av Krydra.no

En appetittvekkende, deilig, kremet saus som nesten alltid serveres med gresk kebab eller souvlaki og gyros. Den kan også serveres med bakte poteter, eventuelt kjøtt og er overraskende forfriskende som en grønnsaksdipp.

Rett: tilbehørKjøkken: GreskVanskelighet: Lett
Porsjoner

5

porsjoner
Forberedelse

5

Minutter
Tilbereding

10

Minutter
Total tid

15

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Skrell agurken og rasp lange strimler med et rivjern (groveste).
  • Ha i en bolle. Tilsett en klype salt og 1 ss hvitvinseddik. Bland og sett til side for å frigjøre væsken.
  • I mellomtiden kombinerer du yoghurten, 0,25 Ts. hvitløkspulver, 2 ss hvitvinseddik og 3 ss olivenolje. Bland til en god, kremet konsistens.
  • Legg agurken i et klede og skvis ut væsken. Kast agurkjuicen og rør agurkstrimlene i yoghurtblandingen.
  • Tilsett pepper og dill, juster salt etter smak.
  • Oppbevar i kjøleskapet til du skal servere.

Tips

  • Dyss gjerne over litt olivenolje, chiliflak, finhakket agurk og dill rett før servering..
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme