Gresk tzatziki oppskrift
Oppskrift av Krydra.noEn appetittvekkende, deilig, kremet saus som nesten alltid serveres med gresk kebab eller souvlaki og gyros. Den kan også serveres med bakte poteter, eventuelt kjøtt og er overraskende forfriskende som en grønnsaksdipp.
Rett: tilbehørKjøkken: GreskVanskelighet: Lett
Porsjoner
5
porsjonerForberedelse
5
MinutterTilbereding
10
MinutterTotal tid
15
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
300 Gr. Gresk yoghurt
1 Stk Agurk, skrelt
3 Ss. Hvitvinseddik eller hvitvin
2 Ss. Gresk olivenolje
1 Ts. Dill
0,25 Ts. Hvitløkspulver
0,25 Ts. Salt
0,25 Ts. Svart pepper, nykvernet
Slik gjør du
- Skrell agurken og rasp lange strimler med et rivjern (groveste).
- Ha i en bolle. Tilsett en klype salt og 1 ss hvitvinseddik. Bland og sett til side for å frigjøre væsken.
- I mellomtiden kombinerer du yoghurten, 0,25 Ts. hvitløkspulver, 2 ss hvitvinseddik og 3 ss olivenolje. Bland til en god, kremet konsistens.
- Legg agurken i et klede og skvis ut væsken. Kast agurkjuicen og rør agurkstrimlene i yoghurtblandingen.
- Tilsett pepper og dill, juster salt etter smak.
- Oppbevar i kjøleskapet til du skal servere.
Tips
- Dyss gjerne over litt olivenolje, chiliflak, finhakket agurk og dill rett før servering..
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook