Handlekurv

Vi pakker og sender med Bring alle hverdager.

Fast fraktpris 29,-. Fri frakt over 499,-, opptil 1,99 kg. (fra 2 kg. 149,- )

Gresk tzatziki

Gresk tzatziki oppskrift

Gresk tzatziki oppskrift

En appetittvekkende, deilig, kremet saus som nesten alltid serveres med gresk kebab eller souvlaki og gyros. Den kan også serveres med bakte poteter, eventuelt kjøtt og er overraskende forfriskende som en grønnsaksdipp.

Oppskrift av Krydra.no
5 fra 2 stemmer
Rett: tilbehørVerdenskjøkken: GreskVanskelighet: Lett
Porsjoner

5

porsjoner
Forberedelse

5

minutter
Tilbereding

10

minutter
Total tid

15

minutter

Ingredienser

Slik gjør du

  • Skrell agurken og rasp lange strimler med et rivjern (groveste).
  • Ha i en bolle. Tilsett en klype salt og 1 ss hvitvinseddik. Bland og sett til side for å frigjøre væsken.
  • I mellomtiden kombinerer du yoghurten, 0,25 Ts. hvitløkspulver, 2 ss hvitvinseddik og 3 ss olivenolje. Bland til en god, kremet konsistens.
  • Legg agurken i et klede og skvis ut væsken. Kast agurkjuicen og rør agurkstrimlene i yoghurtblandingen.
  • Tilsett pepper og dill, juster salt etter smak.
  • Oppbevar i kjøleskapet til du skal servere.

Tips

  • Dyss gjerne over litt olivenolje, chiliflak, finhakket agurk og dill rett før servering..
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *