Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Chili Con Carne – Texan style

Chili con carne, Texan style

Chili con carne, Texan style

Oppskrift av Krydra.no

En pikant og ildfull Chili con carne!

Kjøkken: AmericanVanskelighet: Medium
Servings

8

servings
Prep time

1

time 
Cooking time

2

timer 

30

Minutter
Total time

3

timer 

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Rist de tørkede chiliene på middels-høy varme i en stor gryte, til de er duftende, ca to til tre minutter. Tilsett 4 dl oksekraft og la blandingen småkoke. Dekk til, senk varmen og la det småkoke i 10-15 minutter til chilien er myk og smidig.
  • Mens chiliene småkoker, kutt opp oksekjøttet i terninger.
  • Hell chilien og oksekraften som ble brukt til å småkoke chilien, i en blender, sammen chipotle-pepper og adobo-saus. Kjør blenderen til det er en glatt paste.
  • Varm opp oljen i en stor gryte på middels varme. Stek halvparten av oksekjøttet til det er brunt, ca noen minutter på begge sider. Fjern kjøttet fra gryten og gjenta med den andre halvparten av oksekjøttet. Når den andre halvparten er brunet, ta det også ut av gryten.. Fjern overflødig fett slik at det er ca. 2 ss væske igjen i gryten.
  • Tilsett løk og jalapeños i gryten. Stek til det er mykt, ca. fire til fem minutter. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder mens du rører konstant. Hell i resterende 1 dl oksekraft og sterk kaffe, og skrap bunnen av gryten med en tresleiv.
  • Tilsett oksekjøttet tilbake i gryten sammen chilipasten. Rør inn eplecidereddik, kakaopulver, mørk brunt sukker, spisskummen, røkt paprika, salt, mexicansk oregano, cayennepepper, koriander, kanel, nellik og allehånde.
  • La gryten nå kokepunktet og senk deretter varmen, slik at den småputrer. Legg lokk på gryten, med en liten åpning. La det småkoke i to til to og en halv time mens du rører av og til.
  • Etter omtrent to timer vil oksekjøttet være perfekt mørt, og chilien vil tykne til en sausaktig konsistens. Du vil legge merke til at sausen reduseres ganske mye. Det er normalt for Texas chili, som ikke er like suppete som noen andre chilier.

Tips

  • Server chilien i en bolle som en gryte sammen med ønsket tilbehør. Feks ost, rømme, koriander, limeskiver, nachos og gjerne avokado eller mais.
Chili con carne, Texan style

Chili con carne, Texan style

Oppskrift av Krydra.no

En pikant og ildfull Chili con carne!

Kjøkken: AmericanVanskelighet: Medium
Servings

8

servings
Prep time

1

time 
Cooking time

2

timer 

30

Minutter
Total time

3

timer 

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Rist de tørkede chiliene på middels-høy varme i en stor gryte, til de er duftende, ca to til tre minutter. Tilsett 4 dl oksekraft og la blandingen småkoke. Dekk til, senk varmen og la det småkoke i 10-15 minutter til chilien er myk og smidig.
  • Mens chiliene småkoker, kutt opp oksekjøttet i terninger.
  • Hell chilien og oksekraften som ble brukt til å småkoke chilien, i en blender, sammen chipotle-pepper og adobo-saus. Kjør blenderen til det er en glatt paste.
  • Varm opp oljen i en stor gryte på middels varme. Stek halvparten av oksekjøttet til det er brunt, ca noen minutter på begge sider. Fjern kjøttet fra gryten og gjenta med den andre halvparten av oksekjøttet. Når den andre halvparten er brunet, ta det også ut av gryten.. Fjern overflødig fett slik at det er ca. 2 ss væske igjen i gryten.
  • Tilsett løk og jalapeños i gryten. Stek til det er mykt, ca. fire til fem minutter. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder mens du rører konstant. Hell i resterende 1 dl oksekraft og sterk kaffe, og skrap bunnen av gryten med en tresleiv.
  • Tilsett oksekjøttet tilbake i gryten sammen chilipasten. Rør inn eplecidereddik, kakaopulver, mørk brunt sukker, spisskummen, røkt paprika, salt, mexicansk oregano, cayennepepper, koriander, kanel, nellik og allehånde.
  • La gryten nå kokepunktet og senk deretter varmen, slik at den småputrer. Legg lokk på gryten, med en liten åpning. La det småkoke i to til to og en halv time mens du rører av og til.
  • Etter omtrent to timer vil oksekjøttet være perfekt mørt, og chilien vil tykne til en sausaktig konsistens. Du vil legge merke til at sausen reduseres ganske mye. Det er normalt for Texas chili, som ikke er like suppete som noen andre chilier.

Tips

  • Server chilien i en bolle som en gryte sammen med ønsket tilbehør. Feks ost, rømme, koriander, limeskiver, nachos og gjerne avokado eller mais.

Bakgrunnen til oppskrift Chili Con Carne, Texas style

Chili con carne er en varmende og smakfull rett som er elsket av mange rundt om i verden. Opprinnelsen til chili con carne er omdiskutert, og det er mange ulike historier om hvordan retten ble til. I denne artikkelen vil vi utforske bakgrunnen til chili con carne, spesielt i Texas-stilen.

Hva er Chili Con Carne?

Chili Con Carne er en tradisjonell meksikansk rett som betyr “chili med kjøtt”. Retten består av kjøtt, som ofte er oksekjøtt, chili og bønner, samt krydder og urter som cumin, oregano og paprika.

I Texas-stilen er det vanlig å bruke biffkjøtt og chili pepper, og man dropper som regel bønnene. Retten serveres ofte med ris, tortillachips eller maisbrød.

Historien til Chili Con Carne

Det er flere teorier om opprinnelsen til Chili Con Carne, men de fleste går ut på at retten har meksikanske røtter. Noen mener at Chili Con Carne oppsto i byen San Antonio i Texas på slutten av 1800-tallet, da mexicanske arbeidere og cowboys lagde mat sammen og delte oppskrifter. Andre tror at retten oppsto i Mexico, og at den ble introdusert i Texas på 1800-tallet.

Vi i Krydra vet ikke med sikkerhet hvor retten kommer fra, men vi vet at den er svært populær og at det er en smakfull rett – spesielt når man bruker krydder som er av god kvalitet.

Det er også en historie om en kvinne ved navn “Chili Queen” som solgte Chili Con Carne i San Antonio på slutten av 1800-tallet. Hun skal ha brukt biffkjøtt, chili pepper, cumin og annet krydder i sin oppskrift.

Chili Con Carne Texan/ Texas-style

Texas-stilen av Chili Con Carne skiller seg fra den meksikanske varianten ved at man dropper bønnene og bruker biffkjøtt i stedet for svinekjøtt. Man bruker også mer chili i Texas-stilen, noe som gir retten en sterkere og mer krydret smak. I tillegg kan man tilsette ingredienser som øl eller sjokolade for å gi retten ekstra smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 5 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme