Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Krydras Chilicrisp

Krydra's chilicrisp

Krydra's chilicrisp

Oppskrift av Krydra.no

Smaksbombe som løfter ethvert måltid!

Servings

32

servings
Prep time

15

Minutter
Cooking time

20

Minutter
Total time

1

time 

5

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Del chiliene og fjern så mye frø som mulig. Del de så i mindre biter, og kjør de i en kvern. Gjør gjerne dette i flere omganger, til de er på størrelse med chiliflak.
  • Legg chiliflakene i en varmebestandig bolle, som tåler kokende olje. Tilsett så peanøtter, ingefær, stjerneanis, kardemomme, sichuan, shiitake, sukker, salt, spisskumin, msg og pepper, og sett bollen til side.
  • Ha rødløk i en kasserolle, sammen oljen. Sett platen på høy varme, og rør konstant. Med en gang løken begynner å bli lysebrun, tas kasserollen av platen. Hell så blandingen over et dørslag, med en bolle under, da oljen skal brukes på nytt. Legg løken på et fat og sett til side. Hell oljen tilbake i kasserollen, sett ned varmen til medium, og tilsett hvitløksskivene. Rør konstant, til de blir lysebrune. Hell så blandingen over dørslag, med bolle under. Legg hvitløksskivene på et fat, og tøm oljen tilbake i kasserollen.
  • Varm oljen til 190 grader, hell så oljen over bollen med de blandede krydderne. Rør godt, slik at oljen kommer til i hele krydderblandingen. La denne nå stå til den er helt nedkjølt, minimum 30 min.
  • Når bollen med olje, krydder og chili er nedkjølt, fjern hel stjerneanis og hel kardemomme. Bland så inn løk og hvitløk, og bland alt godt. Ha den ferdige chilicrispen over på glass. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 3 måneder. Rør lett før hver servering. Best når den har fått stå en dag i kjøleskap, så smakene får satt seg.

Tips

  • Dersom du føler smaken av sichuanpepper blir litt overveldende, så kan du selv justere mengden til det passer.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 43 omtaler

  • Jenny Mulvaney ★★★★★ 2 years ago
    Krydra er, simpelthen, … Mer en herlig nettbutikk!!! Et stort og attraktivt vareutvalg med noe for enhver smakt. Vi har handlet flere ganger, og kun mottatt førsteklasses produkter. Prisene er fine, lett og justere til ønsket mengde (av for eksempel krydder) og rimelig porto.Bildet viser et bittelite utvalg av det, som vi har kjøpt. Anbefales på det varmeste!!