Krydra's chilicrisp
Oppskrift av Krydra.noSmaksbombe som løfter ethvert måltid!
Servings
32
servingsPrep time
15
MinutterCooking time
20
MinutterTotal time
1
time5
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
30 gr 30 Bullet chili
20 gr 20 Chile de Arbol
20 gr 20 Gochugaru
50 gr 50 salte peanøtter
4 gr 4 ingefær, granulat
3 stk 3 stjerneanis, hel
2 stk 2 svart kardemomme, hel
25 gr 25 rød sichuan pepper, nymalt
12 gr 12 Shiitake, nymalt
20 gr 20 sukker, uraffinert rørsukker
20 gr 20 bordsalt
6 gr 6 spisskummen, nymalt
4 gr 4 MSG
2 gr 2 Tellicherry, nymalt
500 gr 500 peanøttolje
80 gr 80 rødløk, granulat
65 gr 65 hvitløksskiver, tørkede
Slik gjør du
- Del chiliene og fjern så mye frø som mulig. Del de så i mindre biter, og kjør de i en kvern. Gjør gjerne dette i flere omganger, til de er på størrelse med chiliflak.
- Legg chiliflakene i en varmebestandig bolle, som tåler kokende olje. Tilsett så peanøtter, ingefær, stjerneanis, kardemomme, sichuan, shiitake, sukker, salt, spisskumin, msg og pepper, og sett bollen til side.
- Ha rødløk i en kasserolle, sammen oljen. Sett platen på høy varme, og rør konstant. Med en gang løken begynner å bli lysebrun, tas kasserollen av platen. Hell så blandingen over et dørslag, med en bolle under, da oljen skal brukes på nytt. Legg løken på et fat og sett til side. Hell oljen tilbake i kasserollen, sett ned varmen til medium, og tilsett hvitløksskivene. Rør konstant, til de blir lysebrune. Hell så blandingen over dørslag, med bolle under. Legg hvitløksskivene på et fat, og tøm oljen tilbake i kasserollen.
- Varm oljen til 190 grader, hell så oljen over bollen med de blandede krydderne. Rør godt, slik at oljen kommer til i hele krydderblandingen. La denne nå stå til den er helt nedkjølt, minimum 30 min.
- Når bollen med olje, krydder og chili er nedkjølt, fjern hel stjerneanis og hel kardemomme. Bland så inn løk og hvitløk, og bland alt godt. Ha den ferdige chilicrispen over på glass. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 3 måneder. Rør lett før hver servering. Best når den har fått stå en dag i kjøleskap, så smakene får satt seg.
Tips
- Dersom du føler smaken av sichuanpepper blir litt overveldende, så kan du selv justere mengden til det passer.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook