Handlekurv

Vi pakker og sender med Bring alle hverdager.

Fast fraktpris 29,-. Fri frakt over 499,-, opptil 1,99 kg. (fra 2 kg. 149,- )

Chicken Ghee Roast

Chicken Ghee Roast

Chicken Ghee Roast

En deilig, mild og smaksrik kyllingrett

Oppskrift av Prateek Sadhana
5 fra 3 stemmer
Rett: Oppskrifter, MiddagVerdenskjøkken: IndianVanskelighet: Medium
Porsjoner

3

porsjoner
Forberedelse

30

minutter
Tilbereding

4

timer 
Total tid

4

timer 

30

minutter

Ingredienser

Slik gjør du

  • Det første steget i tilberedelsen av denne retten er å riste chiliene i en panne for frigjøre aromaene. Varm en panne på middels varme og rist chiliene lett i et par minutter på hver side.
  • Bløtlegg chiliene i varmt vann. Husk å fjerne stilkene av chiliene men behold frøene. Tilsett 3 fedd hvitløk i bollen med chili. Bruk minst mulig vann og la de trekke i ca 4 timer.
  • Mens chiliene ligger i bløtt, lager du kyllingkraft ved å brune kyllinglåra i en tykkbunnet jerngryte. Forvarm gryten på middels/ høy varme og tilsett 50 g smør og 2 ss olje. Når oljen er varm, tilsett kyllinglåra og stek dem til de er litt brune.
  • Tilsett alle krydder som er nevnt under til kyllingkraften. Stek dem i 30 sekunder til ett minutt til aromaen av krydderne er frigjeort. Tilsett deretter omtrent 600 ml vann og kok opp på høy varme.
  • Når kyllingkraften begynner å koke, reduser du varmen til middels og la den surre. Fjern skummet fra toppen ved å bruke en skje. Dekk gryten med et lokk, og la det surre på middels lav temperatur i 2 timer. Tilsett vann av og til hvis det trengs.
  • Etter to timer, ta gryten av varmen og fjern beina fra kylliglåra. Fjern de hele krydderne som ble tilsatt og sett dem til side. La cashewnøttene være i kyllingkraften.
  • Bland cashewnøttene og kyllingkraften sammen. Sett dette til side.
  • Etter 4 timer, ta chiliene, hvitløken og omtrent 50 ml av vannet som de har vært bløtlagt i; og bland det hele sammen i en blender for å lage en fin chili paste. Sørg for at det ikke er for mye vann i chili pasten. Legg pasten i en bolle og sett den til side.
  • Varm en tykkpannet jernpanne (jeg brukte en wok) på middels varme, og varm opp 100 g smør og 2 ss olje. Når oljen er varm, tilsett chilipaste’en og stek den i ca. 15 minutter.Den er ferdig når oljen begynner å skille seg fra blandingen.
  • Når oljen er skilt ut, tilsett kyllingen i blandingen og stek den sammen med chili pasten i 3 til 4 minutter.
  • Tilsett nå de hele krydderne fra kyllingkraften og salte etter smak. Stek disse sammen i ca. et minutt.
  • Tilsett honning og bland godt.
  • Tilsett kyllingkraften i pannen, og bland alt. Mengden kyllingkraft du tilsetter avhenger av hvor tykk du vil ha retten. Hvis du vil ha den middels tykk, tilsett 125 ml av kraften. Hvis du vil ha at mer ‘sausete’ preg så tilsetter du 250 ml av kraften.
  • La koke litt og smak. Trenger det mer salt? Tilsett isåfall mer salt. Er det for søtt? Tilsett mer salt for å balansere sødmen. Er det for salt? Tilsett mer honning for å balansere saltet evt tilsett litt fløte ​​/ melk for å gjøre det mindre salt.
  • Kok retten i omtrent 3 minutter, og pass på at ingenting fester seg til bunnen ved å røre innimellom. Hvis væskenivået reduseres for mye kan du tilsette mer kraft for å tynne den ut.
  • Retten er nå klar til å serveres. Serveres varm på tallerken sammen med naan eller med ris.. Det hele toppes med hakket fersk koriander rett før servering.

Tips

  • Kylling kan bli erstattes med svinkjøtt eller biffkjøtt
  • Kraften kan bli brukt for andre supper og sauser
  • Dette retten viser hva smaken av chilli er uten å bli alt for sterk. Om du ønsker å ha det litt mer “spicy”; så anbefaler jeg at du bruker en eller to birds eye chili i retten for å få det ordentlig spicy!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *