Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Birria Taco

Birria Taco

Oppskrift av Krydra.no

Birria, også kjent som tacos de birria, er en meksikansk rett bestående av kjøtt (vanligvis geit eller okse) som langtidskokes i sitt eget kokevæske til det blir så mørt at det smelter på tungen. Rettens karakteristiske smak kommer tradisjonelt fra tørkede chilipepper. Birria kan serveres alene som en gryterett eller på mais-tortillas.

Rett: MiddagKjøkken: MexicanVanskelighet: Medium
Porsjoner

3

Porsjoner
Tilbredningstid

30

Minutter
Koketid

4

timer 
Total tid

4

timer 

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 750 gr Høyrygg av okse

  • 3 stk Guajillo-chili

  • 3 stk Ancho-chili

  • 2 stk Chipotle Morita

  • 2 stk Arbol eller Cayenne S17 chilier, for ekstra hette

  • 1,5 ts Spisskummen

  • 1 ss Meksikansk Oregano

  • 1 stk Ceylon Kanelstang (eller. pulver)

  • 1 ss Sukker

  • 2 stk Nellikspiker

  • 2 ts Sort pepper, nykvernet, etter smak

  • 1 ts Salt (feks.petalos flaksalt), etter smak

  • 1 ts Chilipulver (feks. Cayenne eller Chipotle), etter smak

  • 2 stk 2 store røde tomater, eventuelt 1 boks med hakket tomater

  • 100 ml Buljong, grønnsak eller okse

  • 50 ml Eplesidereddik

  • 100 ml Appelsinjuice, etter smak

  • Til servering
  • 12 stk Tortilla lefser, hjemmelaget eller butikkjøpt

  • 1 ss Koriander, fersk til topping

  • 300 gr Mozzarella ost, evt. Jarslberg eller cheddar

  • 1 stk Lime

Slik gjør du

  • Tørrristing og Rehydrering av Chilier
  • Plasser Guajillo, Ancho, Chipotle Morita, og Arbol eller Cayenne S17 chilier i en tørr stekepanne over middels varme. Denne prosessen vil frigjøre chilienes aromatiske oljer, og gi en rik duft uten å tilføre bitterhet, så vær nøye med å ikke la dem svi. Etter at de har utviklet en dyp aroma, dekk chiliene med kokende vann og la dem bløtlegge i 30 minutter. Dette steget mykgjør chiliene og gjør dem klare for sausen.
  • Forbered Birria Sausen
  • Varm opp en panne og stek løk, hvitløk til de blir gyldne. Du kan med brune tomatene i pannen, for å fremheve sødmen i dem.
  • Ps. dersom du ønsker å benytte hvitløksgranulat og løkgranulat, så gjør du det enkelt ved å rehydrere ønsket mengde, og deretter bruke det som ferskt produkt
  • Fjern chiliene fra vannet, spar på bløtleggingsvannet. Fjern stilkene på chilene.
    PS. For en mildere birria så er det en fordel å fjerne frø før du legger dem i bløt.
  • Bruk en blender og tilsett de myke chiliene, tomatene, løk (eller løkgranulatet), hvitløk (eller hvitløksgranulatet), eplesidereddik og en del av bløtleggingsvannet. Blend til en jevn saus, eventuelt sil sausen.
  • Mariner Kjøttet (dette steget er valgfritt, men anbefales)
  • Tilsett sausen til kjøttet og marinert der i minst 4 timer, helst 12 eller mer. Tradisjonelt sett, i mange meksikanske husholdninger og restauranter, blir kjøttet marinert over natten eller i opptil 24 timer for å maksimere smaksutviklingen.
  • Kok Kjøttet
  • Fjern kjøttet fra marinaden og tørk av overskytende væske. Bruk salt og pepper etter ønske.
    Bruk gjerne en stor gryte, varm til over middels høy varme og brun kjøttet på alle sider.
  • Tilsett den blendede sausen, spisskummen, meksikansk oregano, kanelstang (eventuelt kanelpulver), nellikspiker, eplecidereddik, og oksebuljongen til gryten.
  • La det koke på middels varme i 3-4 timer.
  • Server Tacos
  • Når kjøttet er mørt, fjern det fra gryten og riv det i mindre biter. Sil sausen som kjøttet kokte i, og behold den for dipping.
  • Varm tortillasene, legg på godt med ost, kjøtt. Brett tortillaene for å forme tacos.
  • Ps. Du kan med fordel dyppe tortillaene godt i sausen, før du legger på ost og kjøtt, for å gi dem en ekstra sprøhet under steking.
  • Varm en panne over middels varme, og stek til de er gyldenbrune og sprø.
  • Server med fersk koriander, limebåter og den silte sausen ved siden for dipping.

Tips

  • Chilipulver er valgfritt avhengig av ønsket kryddernivå.
  • Mais tortillas kan erstattes med din foretrukne type tortillas.
  • Mozzarella kan erstattes med annen ost etter preferanse.

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 3 weeks ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme