Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Fisketaco

Fisketaco med Salsa verde

Fisketaco med Salsa verde

Oppskrift av Krydra.no

Lagde denne retten, da vi ble utfordret på om Krydderblanding til Middelhavsbrød, kunne brukes ved panering av feks fet fisk. Dette hørtes spennende ut, og vi tenkte med en gang at smaken av denne blandingen ville passe veldig godt til det formålet. Således ble denne oppskriften til, og det smakte fortreffelig. Vi testet krydderblanding både i sin opprinnelige form, og som ekstra malt. Vi var enige om at den med fordel, kan benyttes slik den er, litt grovmalt, da smakene kom bedre fram ved grovere malingsgrad.

Servings

6

servings
Prep time

30

Minutter
Cooking time

20

Minutter
Total time

50

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 1000 gr Torsk og/eller laks, vi brukte begge

  • 12-16 stk tortillalefser

  • 4 stk egg

  • mel etterbehov

  • panko, brødrasp eller evt corn flakes, etter behov

  • ca 40-50 gr Krydderblanding for Middelhavsbrød

  • 75 gr ruccola

  • 1 stk liten potte kruspersille

  • 2 stk vårløk

  • 1 stk medium rød paprika

  • 1 stk mango

  • 1/4 stk agurk

  • 1/2 stk saften av 1/2 sitron eller 1 stk lime

  • rømme

  • Salsa Ki, La Doña – Salsa verde

  • Nøytral olje til steking

Slik gjør du

  • Start med den enkle salaten, så er den ferdig og klar. Skjær/hakk alle grønnsakene i små biter, og bland i en bolle. Klem så saften av en ½ sitron eller evt 1 lime over. Da er denne ferdig, og kan bare stå og godgjøre seg, til resten er ferdig.
  • Ha mel og krydderblanding i en dyp tallerken, egg (lett vispet) i en annen dyp tallerken og ønsket panering med krydderblanding, i en tredje dype tallerken.
  • Tilsett godt med nøytral olje i en stekepanne, med høy kant, og varm opp på medium varme.
  • Skjær fisken i terninger, og start stekingen. Først dyppes terningene i melblandingen, så i egg og til slutt i paneringsblandingen, før de går i stekepannen.
  • Selve stekingen går nokså raskt, avhengig av hvor store terninger det er på fisken. De er ferdige når paneringen har fått en gyllen farge, den blir gjerne noe mørkere ved bruk av cornflakes eller rasp av grovt brød.
  • Når fisken er ferdigstekt, legg den over på en tallerken med papir, så oljen får rent av.
  • Varm så tortillalefser.
  • Server gjerne med rømme, og topp tacoen med Salsa Ki, La Doña – Salsa verde.

Tips

  • Bon apetit
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 44 omtaler

  • Stig Jørstad ★★☆☆☆ 2 weeks ago
    Flott tørket steinsopp, … Mer men hvordan kan man ta 108 kr (!) for å sende en liten pakke på 50 g?!?...😬