Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Enkel Madras curry med kylling

Madras curry med kylling

Madras curry med kylling

Oppskrift av Anita Jakobsen

Madras curry med kylling har en rik og krydret smak som er karakteristisk for sørlig indisk mat. Smaken er preget av en harmonisk balanse mellom ulike krydder og ingredienser. Dette er en enkel versjon, som passer ypperlig som lunsj eller til middag på travle dager.

Rett: Lunch, DinnerKjøkken: IndianVanskelighet: Easy
Servings

4

servings
Prep time

10

Minutter
Cooking time

20

Minutter
Total time

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 600-700 gram kyllingfilet, evt lårfilet

  • 1 ss løk, granulat

  • 2 ts hvitløk, granulat

  • 1 ss olje, gjerne kokosolje

  • 1/2 ss Kashmiri masala

  • 2 ss Madras curry

  • 400 gram hermetiske tomater

  • 50 gram grønnsaksmiks

  • 2,5 dl kokosmelk, brukte 2 ss kokosmelkpulver rørt ut i 2,5 dl vann

  • 1 ts salt

Slik gjør du

  • Løk og hvitløksgranulat rehydreres i gryten, med olje, på middels varme, til de blir myke.
  • Tilsett tomater og kokosmelk, bland sammen og la det koke et par minutter, juster varmen etter behov, det skal kun småkoke.
  • Kutt kyllingkjøttet i strimler og legg i gryten. Tilsett så krydder og grønnsaksmiks, og bland. La gryten småkoke til kjøttet er gjennomkokt.
  • Smak til underveis, tilsett evt mer masala og madras curry, for en enda dypere smak, og om det er for lite væske, tilsett litt mer kokosmelk.
  • Server retten sammen basmatiris, litt salat og gjerne noen gode Nanbrød og evt Raita til.

2 comments

  1. Sonja Endresen

    Dette vil jeg prøve, gleder meg.

    1. Du må bare glede deg, det var veldig godt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 5 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme