Madras curry med kylling
Oppskrift av Anita JakobsenMadras curry med kylling har en rik og krydret smak som er karakteristisk for sørlig indisk mat. Smaken er preget av en harmonisk balanse mellom ulike krydder og ingredienser. Dette er en enkel versjon, som passer ypperlig som lunsj eller til middag på travle dager.
Rett: Lunch, DinnerKjøkken: IndianVanskelighet: Easy
Servings
4
servingsPrep time
10
MinutterCooking time
20
MinutterTotal time
30
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
600-700 gram kyllingfilet, evt lårfilet
1 ss løk, granulat
2 ts hvitløk, granulat
1 ss olje, gjerne kokosolje
1/2 ss Kashmiri masala
2 ss Madras curry
400 gram hermetiske tomater
50 gram grønnsaksmiks
2,5 dl kokosmelk, brukte 2 ss kokosmelkpulver rørt ut i 2,5 dl vann
1 ts salt
Slik gjør du
- Løk og hvitløksgranulat rehydreres i gryten, med olje, på middels varme, til de blir myke.
- Tilsett tomater og kokosmelk, bland sammen og la det koke et par minutter, juster varmen etter behov, det skal kun småkoke.
- Kutt kyllingkjøttet i strimler og legg i gryten. Tilsett så krydder og grønnsaksmiks, og bland. La gryten småkoke til kjøttet er gjennomkokt.
- Smak til underveis, tilsett evt mer masala og madras curry, for en enda dypere smak, og om det er for lite væske, tilsett litt mer kokosmelk.
- Server retten sammen basmatiris, litt salat og gjerne noen gode Nanbrød og evt Raita til.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook
Dette vil jeg prøve, gleder meg.
Du må bare glede deg, det var veldig godt. 🙂