Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Enkel Vindaloo med Svinekjøtt

Enkel Indisk Vindaloo med Svinekjøtt

Enkel Indisk Vindaloo med Svinekjøtt

Oppskrift av Anita Jakobsen

Vindaloo, en stolt representant for det indiske kjøkken, er en rik og smakfull gryterett som kombinerer syrligheten fra eddik med dybden av krydder. Inspirert av både portugisiske og engelske matkulturer, tilbyr Vindaloo en spennende sammensmelting av smaker. Når svinekjøttet får trekke i denne kraftige sausen, blir resultatet et uimotståelig mørt og saftig måltid. Denne oppskriften hyller originaliteten og kompleksiteten i indisk matlaging, og bringer en autentisk smak av India til bordet.

Servings

4

servings
Prep time

15

Minutter
Cooking time

2

timer 

30

Minutter
Total time

2

timer 

45

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

 • Kutt svinenakken i terninger på omtrent 2×2 cm. Masser krydderblandingen godt inn i kjøttet for å sikre at hver bit blir jevnt krydret. For et enda mer smaksrikt resultat, la kjøttet hvile i kjøleskapet i noen timer, eller enda bedre, over natten. Dette gir krydderne tid til å trekke dypt inn i kjøttet, noe som forbedrer smaken betydelig.
 • Velg en romslig stekepanne eller gryte og tilsett en dash av en nøytral olje. Gi løkgranulatet en sjanse til å absorbere oljen, og krydre med en teskje sukker og en teskje salt. Varm opp og rør om til løkgranulatet mykner og utvikler en deilig aroma.
 • Tilsett kjøttbitene i pannen og brun dem raskt over høy varme i noen minutter. Når kjøttet har fått en gylden farge, hell over kyllingkraften og eplecidereddiken, og rør rundt for å kombinere alle smakene.
 • La kjøttet småputre under lokk i to timer for å sikre at det blir skikkelig mørt. Etter denne tiden, fjern lokket og tilsett grønnsaksmiksen. La det deretter koke videre på svak varme i 30 minutter. Sjekk at kjøttet er perfekt mørt. Om du foretrekker en tykkere saus, kan du bruke litt tapiokamel for å jevne den. Bland 2 ss tapiokamel med litt vann før du rører det inn i gryten.
 • Server retten sammen ris og gjerne noen gode Nanbrød og evt Raita til

Tips

 • Oppdag en raskere måte å nyte den autentiske smaken av Vindaloo med svinekjøtt, perfekt for travle hverdager. Ved å bruke vår egen grønnsaksbuljong, løkgranulat og grønnsaksmiks fra Krydra.no, kan du raskt lage en smakfull og tilfredsstillende rett. Disse nøye utvalgte ingrediensene forenkler matlagingen uten å ofre smaken, noe som gjør denne retten til et ideelt valg for de med tidsklemme.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

 • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
  Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
  0,5 l vann
  3 kanelstenger
  2 stjerneanis
  1 ts Kardemommekjerner
  1,5 ts Pomeranskall, tørket
  1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
  5 Allehånde
  4 Hibiskusstammer
  Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
  125 g sukker
  75 cl Rødvin
  varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
  Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
  Velbekomme