Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Tzatzikikyllingsalat servert i en bolle

Lett Gresk Tzatziki-kyllingsalat

Denne oppskriften er en middelhavsinspirert rett som er perfekt for et lett og smakfullt måltid.

Salaten inneholder møre, grilla kyllingbryst kombinert med den kremete og syrlige godheten av tzatzikisaus. Den friske kombinasjonen av agurk, spisspaprika, reddiker og cherrytomater gir en deilig knas og friskhet til hver bit, mens fetaost tilfører en rik smak.

Dette er en rask og enkel oppskrift som passer godt til en enkel, tilfredsstillende lunsj eller middag. Som en bonus er denne Tzatzikikyllingsalaten også en perfekt lavkarbo-rett, men den kunne definitivt også vært god med nypoteter eller lignende.

Nyt de middelhavske smakene og den praktiske tilberedningen med denne Tzatzikikyllingsalaten!

God appetitt! eller skal vi si Καλή όρεξη! (Kali orexi!)

Tzatzikikyllingsalat

Tzatzikikyllingsalat

Oppskrift av Krydra.no

Dette er en middelhavsinspirert salat som kombinerer møre, tørmarinerte kyllingbryst med friske grønnsaker og smakfull tzatzikisaus laget med gresk Yoghurt og Krydras Tzatzikikrydder

Rett: Middag, Lunsj, SmårettKjøkken: Middelhav, GreskVanskelighet: Enkel
Porsjoner

2

Porsjoner
Forberedelsestid

10

Minutter
Steketid

20

Minutter
Totaltid

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 2 stk 2 Kyllingbryst

  • 1,5 ss 1,5 Økologisk Tzatzikikrydder

  • 3 ss 3 Vann for rehydrering

  • 350 gr 350 Gresk Yoghurt

  • 1 stk 1 Agurk

  • 1 stk 1 Spisspaprika

  • 4 stk 4 Reddiker

  • 10 stk 10 Cherrytomater

  • 140 gr 140 Fetaost i blokk

Slik gjør du

  • Tørmariner kyllingbrystene: Gni 1 ts gyroskrydder på begge kyllingbrystene. La det marineres i minst 30 minutter eller over natten for ekstra smak.
    Kokketips: Tørrmarinade bruker fuktigheten i kjøttet til å trekke inn, mens olje lukker porene og gjør at marinaden trenger lenger tid for å virke.
  • Rehydrere tzatzikikrydder: Bland 1,5 ss Krydras Tzatziki krydder med 3 ss vann. La det stå i noen minutter til krydderet har absorbert vannet.
  • Bland tzatzikisaus: Bland den rehydrerede tzatzikiblandingen i 1 beger gresk yoghurt. Rør godt til det er jevnt fordelt.
  • Tilberede kyllingen: Stek eller grill de marinerte kyllingbrystene til de er gjennomstekte. Skjær de ferdigstekte kyllingbrystene i tynne skiver.
  • Kutt opp grønnsakene: Skiv agurken. Hakk spisspaprikaen. Skiv reddikene. Del cherrytomatene i to.
  • Sette sammen salaten: Bland alle de kuttede grønnsakene i en stor bolle. Tilsett den skivede kyllingen. Smuldre fetaosten over salaten. Hell tzatzikisausen over blandingen og rør forsiktig til alt er jevnt fordelt.
  • Servering: Del salaten i porsjoner. Nyt denne friske og smakfulle Krydras Tzatzikikyllingsalaten!

Tips

  • Kokketips: Tørrmarinade bruker fuktigheten i kjøttet til å trekke inn, mens olje lukker porene og gjør at marinaden trenger lenger tid for å virke.

    Enkelheltstips: Denne salaten kan fint lages med ferdig grillet kylling fra butikken. Det er tzatzikien som er prikken over i’en.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme