Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Peruanskinspirert kyllinggryte

Peruanskinspirert kyllinggryte

Peruanskinspirert kyllinggryte

Oppskrift av Krydra.no

Dette er en relativt enkel kyllinggryte, inspirert av det peruanske kjøkkenet. Vi har lagd den på våre tørkede krydder (granulat), men det kan selvfølgelig erstattes med ferske grønnsaker. Hvor mange personer denne oppskriften holder til, er litt avhengig av tilbehør.

Servings

4

servings
Prep time

30

Minutter
Cooking time

50

Minutter
Total time

1

time 

20

Minutter
kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

 • Tilsett godt med vann i en kjele, og ha i kyllingbryst, allehånde, pepper, 4 ss grønnsaksmiks, 2 ss rødløk granulat og 1 ss hvitløk granulat. La dette småkoke i ca 40 min.
 • Mens kyllingen koker, kan man rive brødskivene i små biter, og legge i en bolle. Riv også parmesan, og legg sammen brødet, sett så bollen til side.
  Når kyllingen er ferdig kokt, trekk den av platen, og legg brystene på et fat, til avkjøling. Ta vare på kraften, den skal brukes senere.
 • Tilsett så kraft i brødblandingen, og fres med stavmikser, til det ligner en litt tykk grøt.
 • Ha så olje i en kjele, og tilsett løk, hvitløk, pepper, salt og spisskummen (nykvernet). La dette mykne lett, på lav varme, før du tilsetter aji mirasol paste. Rør godt og tilsett så brødblandingen, og bland dette, gjerne tilsett mer kraft om det er for tykt. Nå tilsettes resten av rødløk granulat, hvitløk granulat og grønnsaksmiks.
 • Mens grytebasen står på lav varme, riv kyllingbrystene i strimler, og tilsett i sausen. Tilsett så gjerne litt melk/kokosmelk, og reguler tykkelsen på gryten, med evt mer kraft. Og smak til med evt mer aji mirasol paste og krydder.
 • La det få et lett oppkok, og gryten er ferdig.
 • Server gjerne med hardkokt egg, sorte oliven, salat og ris.

Tips

 • Bon apetit!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 42 omtaler

 • Jenny Mulvaney ★★★★★ a year ago
  Krydra er, simpelthen, … Mer en herlig nettbutikk!!! Et stort og attraktivt vareutvalg med noe for enhver smakt. Vi har handlet flere ganger, og kun mottatt førsteklasses produkter. Prisene er fine, lett og justere til ønsket mengde (av for eksempel krydder) og rimelig porto.Bildet viser et bittelite utvalg av det, som vi har kjøpt. Anbefales på det varmeste!!