Peruanskinspirert kyllinggryte
Oppskrift av Krydra.noDette er en relativt enkel kyllinggryte, inspirert av det peruanske kjøkkenet. Vi har lagd den på våre tørkede krydder (granulat), men det kan selvfølgelig erstattes med ferske grønnsaker. Hvor mange personer denne oppskriften holder til, er litt avhengig av tilbehør.
Servings
4
servingsPrep time
30
MinutterCooking time
50
MinutterTotal time
1
time20
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
3 stk kyllingbryst
2 ss allehånde, hel
2 ss hel sort pepper, Tellicherry er brukt her
8 ss grønnsaksmiks
4 ss rødløk granulat
2 ss hvitløk granulat
2 stk brødskiver
25 gr parmesan, revet
3 ss aji mirasol paste
litt nøytral olje, til steking
1/2 kopp kokosmelk/melk, valgfritt
vann
salt, pepper og spisskummen, etter egen smak
Slik gjør du
- Tilsett godt med vann i en kjele, og ha i kyllingbryst, allehånde, pepper, 4 ss grønnsaksmiks, 2 ss rødløk granulat og 1 ss hvitløk granulat. La dette småkoke i ca 40 min.
- Mens kyllingen koker, kan man rive brødskivene i små biter, og legge i en bolle. Riv også parmesan, og legg sammen brødet, sett så bollen til side.
Når kyllingen er ferdig kokt, trekk den av platen, og legg brystene på et fat, til avkjøling. Ta vare på kraften, den skal brukes senere. - Tilsett så kraft i brødblandingen, og fres med stavmikser, til det ligner en litt tykk grøt.
- Ha så olje i en kjele, og tilsett løk, hvitløk, pepper, salt og spisskummen (nykvernet). La dette mykne lett, på lav varme, før du tilsetter aji mirasol paste. Rør godt og tilsett så brødblandingen, og bland dette, gjerne tilsett mer kraft om det er for tykt. Nå tilsettes resten av rødløk granulat, hvitløk granulat og grønnsaksmiks.
- Mens grytebasen står på lav varme, riv kyllingbrystene i strimler, og tilsett i sausen. Tilsett så gjerne litt melk/kokosmelk, og reguler tykkelsen på gryten, med evt mer kraft. Og smak til med evt mer aji mirasol paste og krydder.
- La det få et lett oppkok, og gryten er ferdig.
- Server gjerne med hardkokt egg, sorte oliven, salat og ris.
Tips
- Bon apetit!
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook