Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Peruanskinspirert kyllinggryte

Peruanskinspirert kyllinggryte

Peruanskinspirert kyllinggryte

Oppskrift av Krydra.no

Dette er en relativt enkel kyllinggryte, inspirert av det peruanske kjøkkenet. Vi har lagd den på våre tørkede krydder (granulat), men det kan selvfølgelig erstattes med ferske grønnsaker. Hvor mange personer denne oppskriften holder til, er litt avhengig av tilbehør.

Servings

4

servings
Prep time

30

Minutter
Cooking time

50

Minutter
Total time

1

time 

20

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Tilsett godt med vann i en kjele, og ha i kyllingbryst, allehånde, pepper, 4 ss grønnsaksmiks, 2 ss rødløk granulat og 1 ss hvitløk granulat. La dette småkoke i ca 40 min.
  • Mens kyllingen koker, kan man rive brødskivene i små biter, og legge i en bolle. Riv også parmesan, og legg sammen brødet, sett så bollen til side.
    Når kyllingen er ferdig kokt, trekk den av platen, og legg brystene på et fat, til avkjøling. Ta vare på kraften, den skal brukes senere.
  • Tilsett så kraft i brødblandingen, og fres med stavmikser, til det ligner en litt tykk grøt.
  • Ha så olje i en kjele, og tilsett løk, hvitløk, pepper, salt og spisskummen (nykvernet). La dette mykne lett, på lav varme, før du tilsetter aji mirasol paste. Rør godt og tilsett så brødblandingen, og bland dette, gjerne tilsett mer kraft om det er for tykt. Nå tilsettes resten av rødløk granulat, hvitløk granulat og grønnsaksmiks.
  • Mens grytebasen står på lav varme, riv kyllingbrystene i strimler, og tilsett i sausen. Tilsett så gjerne litt melk/kokosmelk, og reguler tykkelsen på gryten, med evt mer kraft. Og smak til med evt mer aji mirasol paste og krydder.
  • La det få et lett oppkok, og gryten er ferdig.
  • Server gjerne med hardkokt egg, sorte oliven, salat og ris.

Tips

  • Bon apetit!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 5 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme