Pollo guisado (spansk kyllinggryte)
Oppskrift av Anita JakobsenEn fantastisk og budsjettvennlig rett som vil begeistre gjestene dine!
Porsjoner
4
PorsjonerForbredelsetid
20
MinutterKoketid
45
MinutterTotal tid
1
time5
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
400 gr 400 kyllingbryst, i store biter eller 600 gr kylling med bein
5 fedd 5 hvitløk, hakket
1 stk 1 løk, hakket
1 stk 1 grønn paprika, hakket
1 stk 1 rød paprika, hakket
400 gr 400 hakkede tomater, søte
2 dl 2 hvitvin
6 dl 6 vann eller kyllingkraft
1 ts 1 Tellicherrypepper, nymalt
1 ts 1 Røkt paprika, pulver
1 ts 1 New Mexico Red, malt, evt Chipotle morita, malt, for litt styrke
2 stk 2 laurbærblad
2 ss 2 olivenolje
evt litt salt
Slik gjør du
- Gni inn kyllingen med pepper og ha olje i en bred kjele eller høy stekepanne, og varm opp oljen, litt over medium varme. Når oljen er blitt varm, tilsettes kyllingen. Brun den lett i 2 - 3 minutter. Ta så ut kyllingen, og legg den til side.
- Skru ned temperaturen til medium, og tilsett løk, paprika og hvitløk, og la dette surre i noen minutter. Tilsett så tomater og hvitvin. La det småkoke i ca 5 min.
- Nå skal kyllingen legges tilbake i kjelen/stekepannen, sammen med kraft eller vann. Bland dette forsiktig og tilsett Laurbærblad, paprikapulver og evt chilipulver.
- Dette skal nå bare småputre, uten lokk, til kyllingen er gjennomkokt. ca 40 minutter for lårstykker (stykker med bein) og ca 20 minutter for brystbiter. Koketid avhenger av størrelse på biter, så ta en sjekk underveis.
- Kan f eks serveres med godt brød, eller evt Patatas bravas, ved siden av.
Tips
- Bon apetit
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook