Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Cacio e pepe, ost og pepper pasta

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Oppskrift av Krydra.no

Cacio e pepe er en klassisk italiensk pastarett fra Roma. Den lages med spaghetti og en enkel blanding av revet pecorino-ost og god sort pepper. Cacio e pepe er kjent for sin enkle, men “store” smak. Denne retten er nokså rask å lage, når alt er klart, så det er lurt å forberede alt først, og servér med en gang.

Servings

4

servings
Prep time

15

Minutter
Cooking time

15

Minutter
Total time

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti, gjerne en tykk variant

  • 200 gram pecorino, kan erstattes med parmesan

  • 2 ss hel sort pepper av god kvalitet som Penja, Kampot og Tellicherry

  • kokevannet fra pastaen

Slik gjør du

  • Start med å finrive pecorino osten og ha den i en bolle, sett til side.
  • Rist den hele pepperen i en medium varm panne, når du kjenner den nydelige pepperlukten begynner å komme, ta pannen av platen. Knus de hele pepperkornene i en morter, og gjerne la de være ganske grove.
  • Kok opp vann til pastaen, og tilsett pasta når vannet koker. Pastaen skal ikke koke hele tiden ut, da den skal koke litt videre senere. NB! Ikke hell ut pastavannet.
  • Tilsett litt pastavann i pecorino osten, og rør, tilsett nok vann slik at det får en konsistens som minner om grøt.
  • Ha pepper og litt pastavann i varm panne, og tilsett pastaen. Juster med pastavann, slik at pastaen ikke blir tørr, den skal nå koke litt i dette vannet.
  • Når pastaen er nesten ferdig kokt, skru ned varmen, og tilsett pecorinoblandingen.
  • Bland/vend alt godt sammen, og evt juster med pastavann, til passe konsistens på sausen.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme