Cacio e pepe
Oppskrift av Krydra.noCacio e pepe er en klassisk italiensk pastarett fra Roma. Den lages med spaghetti og en enkel blanding av revet pecorino-ost og god sort pepper. Cacio e pepe er kjent for sin enkle, men “store” smak. Denne retten er nokså rask å lage, når alt er klart, så det er lurt å forberede alt først, og servér med en gang.
Servings
4
servingsPrep time
15
MinutterCooking time
15
MinutterTotal time
30
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
400 gram spaghetti, gjerne en tykk variant
200 gram pecorino, kan erstattes med parmesan
2 ss hel sort pepper av god kvalitet som Penja, Kampot og Tellicherry
kokevannet fra pastaen
Slik gjør du
- Start med å finrive pecorino osten og ha den i en bolle, sett til side.
- Rist den hele pepperen i en medium varm panne, når du kjenner den nydelige pepperlukten begynner å komme, ta pannen av platen. Knus de hele pepperkornene i en morter, og gjerne la de være ganske grove.
- Kok opp vann til pastaen, og tilsett pasta når vannet koker. Pastaen skal ikke koke hele tiden ut, da den skal koke litt videre senere. NB! Ikke hell ut pastavannet.
- Tilsett litt pastavann i pecorino osten, og rør, tilsett nok vann slik at det får en konsistens som minner om grøt.
- Ha pepper og litt pastavann i varm panne, og tilsett pastaen. Juster med pastavann, slik at pastaen ikke blir tørr, den skal nå koke litt i dette vannet.
- Når pastaen er nesten ferdig kokt, skru ned varmen, og tilsett pecorinoblandingen.
- Bland/vend alt godt sammen, og evt juster med pastavann, til passe konsistens på sausen.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook