Carnitas
Carnitas er ikke bare mat, det er en opplevelse - fra den delikate blandingen av krydder til den perfekte konsistensen på kjøttet, hver bit vil ta deg med på en reise til de sørlige breddegrader!
Porsjoner
4
PorsjonerTilberedningstid
30
MinutterKoketid
2
timerTotal tid
2
timer30
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
4 stk nakkekoteletter
5 fedd hvitløk, hakket
1 stk Løk, delt i båter
4 dl Coca-Cola, eller annen cola med sukker
2 dl appelsinjuice
2 stk laurbærblad
1 stk lime, saften
1 ss meksikansk oregano
2 ss New Mexico Red, malt
2 ts spisskummen, nymalt
1 ts annatto, malt
1 stk Ceylon kanelstang
1 ts røkt hvitløk
1 ts chipotle morita, flak
salt og pepper
Slik gjør du
- Skyll kjøttet godt under kaldt, rennende vann for å unngå beinbiter i tacoen. Det kan hende noen av beinbitene, også de mindre, må plukkes fra kjøttet.
- Ha kjøttet og resten av ingrediensene i en gryte og la stå å putre i 2 - 3 timer (avhengig av tykkelse på koteletter) til kjøttet løsner fra beinet, og kan rives med gaffel.
- Ta kjøttet ut av gryta og riv det det fra hverandre med gaffel, spe på med litt kraft. Legg det over på et stekebrett og spre det utover.
- Sett stekebrettet inn i ovnen, med grillelementet på og termostaten på omtrent 250 grader. La stå i omtrent 7 minutter, eller til det blir sprøtt i kantene.
- Ta ut kanelstang og kjør stavmikseren i kraften, denne kan serveres ved siden av, som ekstra saus.
- Smør guacamole på en liten tortilla, og legg på kjøttet. Topp med, f. eks. Pico de Gallo.
Tips
- Bon apetit
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook
Veldig godt. Ikke sterk, så man kan gjerne øke chili mengden dersom man ønsker den sterkere. Krever en del salt. Kanskje salte kjøttet godt før det havner i gryta.. jeg måtte salte både saus og kjøtt i etterkant..
Det er moro med de ulike krydderne, oppleve det smaksbilde de gir. Kjøpte slik at jeg hadde alle krydderne. Skal lage denne igjen senere.
Anbefales!