Handlekurv

Vi pakker og sender med Bring alle hverdager.

Fast fraktpris 29,-. Fri frakt over 499,-, opptil 1,99 kg. (fra 2 kg. 149,- )

Peil de Sandia (Syltet vannmelonskall)

Oppskrift på meksikansk syltet vannmelonskall

Oppskrift på meksikansk syltet vannmelonskall

Det er veldig enkelt å lage deilig sommersnacks av skallet på vannmelonen. Ha de i salaten, på taco i stedet for syltet rødløk eller annet. Perfekt alene som små godbiter til noe godt å drikke. Dette er egentlig en spansk rett, men noe Krydra justert mot å treffe det meksikanske kjøkkenet.

0 fra 0 stemmer
Rett: TilbehørVerdenskjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Porsjoner

4

porsjoner
Forberedelse

15

minutter
Tilbereding

1

time 
Total tid

1

time 

15

minutter

Ingredienser

  • 1 Stk. Vannmelon – middels stor

  • 2.5 Dl. Mild eddik, hvitvin og/eller eplesidereddik

  • 2.5 Dl. Vann

  • 1.8 Dl. Sukker

  • 2 Ts. Rosmarin

  • 1 Ts. Spisskum, frø

  • 1 Ts. Cayenneflak

Slik gjør du

  • Del melonen i båter og skjær ut frukten slik at det blir igjen ca. 5 – 10 mm med fruktkjøtt på skallet.
  • Skrell / skjær bort det ytterste, grønne laget av vannmelonskallet. Kutt resten av skallet små biter på ca 2 x 2 cm.
  • Ha vann, eddik og sukker i en kjele og gi dette et oppkok mens du rører ut sukkeret.
  • Ha melonskallet, krydder og urter i en stor beholder og hell over det varme vannet (det er ikke nok vann til å dekke alt, men det vil synke sammen etterhvert og da dekke det hele).
  • Ha på et tett lokk å sett i kjøleskapet i minst en time, men gjerne natten over

Oppskriftsvideo

Tips

  • Kan oppbevares en god stund i kjøleskapet (2 – 3 uker). Du vil oppleve at melonskallbitene blir bedre på smak etter hvor lenge de får stå. De er sprøere i starten og mykner etterhvert. Prøv litt hver dag å finn ut hvordan du liker de best.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *