Oppskrift på meksikansk syltet vannmelonskall
Det er veldig enkelt å lage deilig sommersnacks av skallet på vannmelonen. Ha de i salaten, på taco i stedet for syltet rødløk eller annet. Perfekt alene som små godbiter til noe godt å drikke. Dette er egentlig en spansk rett, men noe Krydra justert mot å treffe det meksikanske kjøkkenet.
Rett: TilbehørKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Porsjoner
4
porsjonerForberedelse
15
MinutterTilbereding
1
timeTotal tid
1
time15
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
1 Stk. 1 Vannmelon – middels stor
2.5 Dl. 2.5 Mild eddik, hvitvin og/eller eplesidereddik
2.5 Dl. 2.5 Vann
1.8 Dl. 1.8 Sukker
2 Ts. 2 Rosmarin
1 Ts. 1 Spisskum, frø
1 Ts. 1 Cayenneflak
Slik gjør du
- Del melonen i båter og skjær ut frukten slik at det blir igjen ca. 5 – 10 mm med fruktkjøtt på skallet.
- Skrell / skjær bort det ytterste, grønne laget av vannmelonskallet. Kutt resten av skallet små biter på ca 2 x 2 cm.
- Ha vann, eddik og sukker i en kjele og gi dette et oppkok mens du rører ut sukkeret.
- Ha melonskallet, krydder og urter i en stor beholder og hell over det varme vannet (det er ikke nok vann til å dekke alt, men det vil synke sammen etterhvert og da dekke det hele).
- Ha på et tett lokk å sett i kjøleskapet i minst en time, men gjerne natten over
Oppskriftsvideo
Tips
- Kan oppbevares en god stund i kjøleskapet (2 – 3 uker). Du vil oppleve at melonskallbitene blir bedre på smak etter hvor lenge de får stå. De er sprøere i starten og mykner etterhvert. Prøv litt hver dag å finn ut hvordan du liker de best.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook
- Spisskum, hel – Økologisk59,31 kr – 558,96 krVurdert 5.00 av 5 basert på 6 kundevurderinger
- Cayennepepper, flak34,35 kr – 328,77 krVurdert 5.00 av 5 basert på 1 kundevurdering
- Rosmarin, blader – Økologisk35,94 kr – 112,60 krVurdert 5.00 av 5 basert på 9 kundevurderinger