Handlekurv

Vi sender med Bring kl. 12 alle hverdager.

Frakt fra 29,-*. Fri frakt over 699,-, opptil 5 kg.

Peil de Sandia (Syltet vannmelonskall)

Oppskrift på meksikansk syltet vannmelonskall

Oppskrift på meksikansk syltet vannmelonskall

Det er veldig enkelt å lage deilig sommersnacks av skallet på vannmelonen. Ha de i salaten, på taco i stedet for syltet rødløk eller annet. Perfekt alene som små godbiter til noe godt å drikke. Dette er egentlig en spansk rett, men noe Krydra justert mot å treffe det meksikanske kjøkkenet.

Rett: TilbehørKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
0 fra 0 stemmer
Porsjoner

4

porsjoner
Forberedelse

15

Minutter
Tilbereding

1

hour 
Total tid

1

hour 

15

Minutter
kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 1 Stk. 1 Vannmelon – middels stor

  • 2.5 Dl. 2.5 Mild eddik, hvitvin og/eller eplesidereddik

  • 2.5 Dl. 2.5 Vann

  • 1.8 Dl. 1.8 Sukker

  • 2 Ts. 2 Rosmarin

  • 1 Ts. 1 Spisskum, frø

  • 1 Ts. 1 Cayenneflak

Slik gjør du

  • Del melonen i båter og skjær ut frukten slik at det blir igjen ca. 5 – 10 mm med fruktkjøtt på skallet.
  • Skrell / skjær bort det ytterste, grønne laget av vannmelonskallet. Kutt resten av skallet små biter på ca 2 x 2 cm.
  • Ha vann, eddik og sukker i en kjele og gi dette et oppkok mens du rører ut sukkeret.
  • Ha melonskallet, krydder og urter i en stor beholder og hell over det varme vannet (det er ikke nok vann til å dekke alt, men det vil synke sammen etterhvert og da dekke det hele).
  • Ha på et tett lokk å sett i kjøleskapet i minst en time, men gjerne natten over

Oppskriftsvideo

Tips

  • Kan oppbevares en god stund i kjøleskapet (2 – 3 uker). Du vil oppleve at melonskallbitene blir bedre på smak etter hvor lenge de får stå. De er sprøere i starten og mykner etterhvert. Prøv litt hver dag å finn ut hvordan du liker de best.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 35 omtaler

  • Anna Pl. ★★★★★ for 7 måneder siden
    Jeg er så glad for at … Mer jeg fant Krydra!
    Absolutt et fantastisk og beste i Norge utvalg av krydder med høyeste kvalitetet.
    Jeg er fra Polen og savner mye polske krydder, særlig aromatiske sopper som brukes til typisk tradisjonel mat som bigos og pierogi. Sopper kan også stekes, kokes eller wokkes. Du kan blant annet ha den i supper, sauser, gryteretter, sopp stroganoff….
    Rask levering og utrolig hyggelig kundeservice. Ambefaler absolutt!