Syltet sennepsfrø
Syltede sennepsfrø er helt nydelig som tilbehør til kjøtt og setter virkelig prikken over i’en når du skal imponere. Syltede sennepsfrø blir bare bedre når de får stå noen dager og holder seg i kjøleskapet i flere måneder.
Rett: TilbehørKjøkken: FranskVanskelighet: Lett
Mengde
0.5
LiterForberedelse
5
MinutterTilbereding
30
MinutterTotal tid
35
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
350 gr. Champagneeddik (alternativt hvitvinseddik)
200 gr. Gule sennepsfrø
150 gr. Vann
100 gr. Sukker
11 gr. Salt
Slik gjør du
- Bland eddik, vann, sukker og salt til det er helt oppløst. Sett til siden.
- Ha sennepsfrø og vann i en liten gryte og tilsett nok vann til å dekke de.
- Kok opp, sikt, gjenta
Kok opp, visp konstant. Sil sennepsfrøene.
Gjenta åtte ganger for å fjerne bitre tanniner: hell frøene tilbake i gryten, tilsett friskt vann, kok opp og sil. - Overfør de silte sennepsfrøene til en beholder, og dekk de helt med saltlaken.
Kan serveres umiddelbart eller oppbevar i saltlake i flere dager for å forbedre smaken. Syltede sennepsfrø holder seg i kjøleskapet i flere måneder.
Oppskriftsvideo
Tips
- Du kan fint bruke hvitvinseddik i stedet for champagneeddik, men smaken vil bli noe sterkere
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook