Handlekurv

Vi pakker og sender med Bring alle hverdager.

Fast fraktpris 29,-. Fri frakt over 499,-, opptil 1,99 kg. (fra 2 kg. 149,- )

Syltet sennepsfrø

Syltet sennepsfrø

Syltet sennepsfrø

Syltede sennepsfrø er helt nydelig som tilbehør til kjøtt og setter virkelig prikken over i’en når du skal imponere. Syltede sennepsfrø blir bare bedre når de får stå noen dager og holder seg i kjøleskapet i flere måneder.

4 fra 3 stemmer
Rett: TilbehørVerdenskjøkken: FranskVanskelighet: Lett
Mengde

0.5

Liter
Forberedelse

5

minutter
Tilbereding

30

minutter
Total tid

35

minutter

Ingredienser

  • 350 gr. Champagneeddik (alternativt hvitvinseddik)

  • 200 gr. Gule sennepsfrø

  • 150 gr. Vann

  • 100 gr. Sukker

  • 11 gr. Salt

Slik gjør du

  • Bland eddik, vann, sukker og salt til det er helt oppløst. Sett til siden.
  • Ha sennepsfrø og vann i en liten gryte og tilsett nok vann til å dekke de.
  • Kok opp, sikt, gjenta
    Kok opp, visp konstant. Sil sennepsfrøene.
    Gjenta åtte ganger for å fjerne bitre tanniner: hell frøene tilbake i gryten, tilsett friskt vann, kok opp og sil.
  • Overfør de silte sennepsfrøene til en beholder, og dekk de helt med saltlaken.
    Kan serveres umiddelbart eller oppbevar i saltlake i flere dager for å forbedre smaken. Syltede sennepsfrø holder seg i kjøleskapet i flere måneder.

Oppskriftsvideo

Tips

  • Du kan fint bruke hvitvinseddik i stedet for champagneeddik, men smaken vil bli noe sterkere
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *