Syltet sennepsfrø
Syltede sennepsfrø er helt nydelig som tilbehør til kjøtt og setter virkelig prikken over i’en når du skal imponere. Syltede sennepsfrø blir bare bedre når de får stå noen dager og holder seg i kjøleskapet i flere måneder.
Rett: TilbehørKjøkken: FranskVanskelighet: Lett
Mengde
0.5
LiterForberedelse
5
MinutterTilbereding
30
MinutterTotal tid
35
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
350 gr. 350 Champagneeddik (alternativt hvitvinseddik)
200 gr. 200 Gule sennepsfrø
150 gr. 150 Vann
100 gr. 100 Sukker
11 gr. 11 Salt
Slik gjør du
- Bland eddik, vann, sukker og salt til det er helt oppløst. Sett til siden.
- Ha sennepsfrø og vann i en liten gryte og tilsett nok vann til å dekke de.
- Kok opp, sikt, gjenta
Kok opp, visp konstant. Sil sennepsfrøene.
Gjenta åtte ganger for å fjerne bitre tanniner: hell frøene tilbake i gryten, tilsett friskt vann, kok opp og sil. - Overfør de silte sennepsfrøene til en beholder, og dekk de helt med saltlaken.
Kan serveres umiddelbart eller oppbevar i saltlake i flere dager for å forbedre smaken. Syltede sennepsfrø holder seg i kjøleskapet i flere måneder.
Oppskriftsvideo
Tips
- Du kan fint bruke hvitvinseddik i stedet for champagneeddik, men smaken vil bli noe sterkere
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook