Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Syltet sennepsfrø

Syltet sennepsfrø

Syltet sennepsfrø

Syltede sennepsfrø er helt nydelig som tilbehør til kjøtt og setter virkelig prikken over i’en når du skal imponere. Syltede sennepsfrø blir bare bedre når de får stå noen dager og holder seg i kjøleskapet i flere måneder.

Rett: TilbehørKjøkken: FranskVanskelighet: Lett
Mengde

0.5

Liter
Forberedelse

5

Minutter
Tilbereding

30

Minutter
Total tid

35

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 350 gr. Champagneeddik (alternativt hvitvinseddik)

  • 200 gr. Gule sennepsfrø

  • 150 gr. Vann

  • 100 gr. Sukker

  • 11 gr. Salt

Slik gjør du

  • Bland eddik, vann, sukker og salt til det er helt oppløst. Sett til siden.
  • Ha sennepsfrø og vann i en liten gryte og tilsett nok vann til å dekke de.
  • Kok opp, sikt, gjenta
    Kok opp, visp konstant. Sil sennepsfrøene.
    Gjenta åtte ganger for å fjerne bitre tanniner: hell frøene tilbake i gryten, tilsett friskt vann, kok opp og sil.
  • Overfør de silte sennepsfrøene til en beholder, og dekk de helt med saltlaken.
    Kan serveres umiddelbart eller oppbevar i saltlake i flere dager for å forbedre smaken. Syltede sennepsfrø holder seg i kjøleskapet i flere måneder.

Oppskriftsvideo

Tips

  • Du kan fint bruke hvitvinseddik i stedet for champagneeddik, men smaken vil bli noe sterkere
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 5 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme