Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

MaPo Tofu

Oppskrift på MaPo Tofu

Oppskrift på MaPo Tofu

Oppskrift av Prateek Sadhana

En deilig og smaksrik kinesisk rett fra Sichuan området i Kina. Sichuanpepper er stjernen i denne retten.

Rett: MiddagKjøkken: KinesiskVanskelighet: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Forberedelse

30

Minutter
Tilbereding

20

Minutter
Total tid

50

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Først lager vi chiliolje. Varm opp wok eller en liten gryte over svak varme. Tilsett 1/4 kopp olje og varm den opp. Tilsett både de ferske og tørkede chilene. Rør av og til og varm til du kjenner aromaene, ca 5 minutter, og pass på at chiliene ikke brenner. Fjern fra varmen, og sett til side.
  • Ta sichuan pepper og stek den i wok til den etterlater flekker av olje i woken. Ta shichuan pepper ut. Du kan lage pulver av halv del av shichuan pepper og la den andre del liggende som smaktillsetning etter behov/ønske.
  • Varm opp resten av olje på middels varme og tilsett 1.5 ss sichuanpepper (både grønn og rød) pulver og hele; og stek i 30 sekunder. Tilsett ingefær og etter 1 minutt tilsett hvitløk. Stek i ytterligere et minutt, og da med varmen skrudd opp til høy.
  • Tilsett nå Doubanjiang og stek i 30 sekunder til. Tilsett svinekjøttdeig og Kinesisk five spice nå, og stek til den er gjennomstekt. Bland alt godt. Siden wok er på høy varme, det er viktig at du har alle ingredienser kjapt tilgjengelig.
  • Nå tilsett 2/3 av kyllingkraften og bland alt sammen godt. Du kan nå tilsette chiliolje fra steg 1 og la den koke i et minutt.
  • Bland Maisstivelse med 1/2 ts. vann og rør inn i woken. La den småkoke et minutt. Om sausen ikke blir tykk nok, bland inn mer maisstivelse.
  • Del tofu i små biter, og tilsett i maten. Du kan nå også tilsette sukker, sesamolje og vårløk. Bland alt godt sammen, men vær forsiktig med tofuen. La alt koke i 3-5 minutter. Smak og tilsett sojasaus, salt eller sukker etter behov.
  • Ta wok av platen og server Mapo Tofu varm med ris. Du kan dekorere maten med Vårløk og sichuanpepper pulver.

Tips

  • Man kan altid ha i mer chili om øsnkelig.
  • Du kan erstatte svinekjøttdeig med vanlig kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig.
  • Bruk maisstivelse blandt i vann for å lage sausen tykk
  • Du kan bruke så mange grønnsaker du vil, bare vare obs på at jo mer grønnsaker jo mer man må øke mengden doubanjiang, sichuanpepper, og chiliolje for å balansere smaken.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 3 weeks ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme