I denne oppskriften så inngår følgende krydder
Koreansk bbqkrydret svin ytrefilet med Omnia bakte grønnsaker
Oppskrift av Geir JacobsenDenne oppskriften er laget med inspirasjon for campinglivet. Tester ut Omnia miniovn, da vi skal ut på tur i taktelt. Gass er eneste kokemulighet på turen. Omnia miniovn, er et topp alternativ å ta med seg. Mange muligheter med denne ovnen. Bake, steke, koke mm. Med skikkelig gassovn, byr dette på retter som om en skulle være hjemme på sitt eget kjøkken.
Dette smakte.
2
servings30
Minutter50
Minutter1
time20
MinutterLa enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
300 gram svin ytrefilet
3 ss Koreansk BBQ krydder
3 stk middels store tomater
2 stk store sjampinjonger
6 stk sorte oliven, i terninger
1 stk mais, fersk eller vakumert, delt i 2
3 stk middels store nypoteter
1 stk rått egg, romtemperert
1,5 dl olje, eller klarnet smør
1-2 ts pesto,ramsløk er brukt her
1 ss sitronsaft
Div krydder brukt er sort lavasalt, tigerpepper og rosmarin
Litt nøytral olje til steking
Slik gjør du
- Start med å rulle svin ytrefilet i bbq krydderet. La den ligge å hvile på benken noen timer, til krydderet får satt seg litt i kjøttet.
- Skjær så bunnen av tomater. Hul dem ut med en teskje. Ta vare på avskjæret.
- Ta bort stilken av soppen. Ta vare på stilken.
- Kutt så avskjær fra tomat og sopp i terninger, sammen med rødløken.
- Fres dette sammen med oliven i 3-4 min.
- Fylles så i tomater og soppen. Mais deles i 2.
- Poteter vaskes, tynnskives, og stekes lett i litt olje. 3-4 min. Skal ikke brunes. Krydre med salt, pepper og rosmarin.
- Ha poteter over i to muffins former, eller liten cocottform. Oftest i keramikk. Får også aluminiumsformer.
- Gjør så klar grønnsaker i Omniaovnen. Litt olje på toppen. Stekes så under lokk i ca. 20 min. Tomater kan godt vente til de 10 siste minutter. Blir fort vassen om ikke.
- I tiden grønnsaker steker, settes poteter i ovnen på 180 °C. Lik steketid.
- Svinefileten grilles like lenge. Pass på at den ikke svir. Vendes ofte. Kjernetemp bør ligge på 67-70 °C. La hvile noe før du kutter opp kjøttet.
- Knus et egg i en bolle. Visp sammen. Tilsett sitronsaft, og visp så inn oljen. Du får en kremet emulsjon av dette.
Rør til slutt inn pesto og krydder slik du ønsker smaken. Sausen er kald.
Tips
- Takk til kokkengeir.blogg.no for oppskrift!
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook