Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Koreansk bbqkrydret svin ytrefilet

I denne oppskriften så inngår følgende krydder

Koreansk bbqkrydret svin ytrefilet med Omnia bakte grønnsaker

Koreansk bbqkrydret svin ytrefilet med Omnia bakte grønnsaker

Oppskrift av Geir Jacobsen

Denne oppskriften er laget med inspirasjon for campinglivet. Tester ut Omnia miniovn, da vi skal ut på tur i taktelt. Gass er eneste kokemulighet på turen. Omnia miniovn, er et topp alternativ å ta med seg. Mange muligheter med denne ovnen. Bake, steke, koke mm. Med skikkelig gassovn, byr dette på retter som om en skulle være hjemme på sitt eget kjøkken.
Dette smakte.

Servings

2

servings
Prep time

30

Minutter
Cooking time

50

Minutter
Total time

1

time 

20

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 300 gram svin ytrefilet

  • 3 ss Koreansk BBQ krydder

  • 3 stk middels store tomater

  • 2 stk store sjampinjonger

  • 6 stk sorte oliven, i terninger

  • 1 stk mais, fersk eller vakumert, delt i 2

  • 3 stk middels store nypoteter

  • 1 stk rått egg, romtemperert

  • 1,5 dl olje, eller klarnet smør

  • 1-2 ts pesto,ramsløk er brukt her

  • 1 ss sitronsaft

  • Div krydder brukt er sort lavasalt, tigerpepper og rosmarin

  • Litt nøytral olje til steking

Slik gjør du

  • Start med å rulle svin ytrefilet i bbq krydderet. La den ligge å hvile på benken noen timer, til krydderet får satt seg litt i kjøttet.
  • Skjær så bunnen av tomater. Hul dem ut med en teskje. Ta vare på avskjæret.
  • Ta bort stilken av soppen. Ta vare på stilken.
  • Kutt så avskjær fra tomat og sopp i terninger, sammen med rødløken.
  • Fres dette sammen med oliven i 3-4 min.
  • Fylles så i tomater og soppen. Mais deles i 2.
  • Poteter vaskes, tynnskives, og stekes lett i litt olje. 3-4 min. Skal ikke brunes. Krydre med salt, pepper og rosmarin.
  • Ha poteter over i to muffins former, eller liten cocottform. Oftest i keramikk. Får også aluminiumsformer.
  • Gjør så klar grønnsaker i Omniaovnen. Litt olje på toppen. Stekes så under lokk i ca. 20 min. Tomater kan godt vente til de 10 siste minutter. Blir fort vassen om ikke.
  • I tiden grønnsaker steker, settes poteter i ovnen på 180 °C. Lik steketid.
  • Svinefileten grilles like lenge. Pass på at den ikke svir. Vendes ofte. Kjernetemp bør ligge på 67-70 °C. La hvile noe før du kutter opp kjøttet.
  • Knus et egg i en bolle. Visp sammen. Tilsett sitronsaft, og visp så inn oljen. Du får en kremet emulsjon av dette.
    Rør til slutt inn pesto og krydder slik du ønsker smaken. Sausen er kald.

Tips

  • Takk til kokkengeir.blogg.no for oppskrift!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme