Oppskrift på jamaican jerk krydder
Oppskrift av Krydra.noJerk er en matlagingsstil fra i Jamaica, der kjøtt tørr eller våtmarineres med en småsterk krydderblanding kalt jamaicansk jerk-krydder.
Rett: OppskrifterKjøkken: JamaicanVanskelighet: Lett
Porsjoner
4
porsjonerForberedelse
30
MinutterTilbereding
40
MinutterTotal tid
0
minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
1 Ss. 1 Hvitløkspulver
3 Ts. 3 Cajennepeper
2 Ts 2 – Løkpulver
2 Ts. 2 Timian
2 Ts. 2 Persille
2 Ts. 2 Kanelblomstsukker
2 Ts. 2 Salt
1 Ts. 1 Paprika, søt
1 Ts. 1 Allehånde, malt
0.5 Ts. 0.5 Svart pepper
0.5 Ts. 0.5 Muskatt, nymalt
Slik gjør du
- Legg alle krydderne i en boks med tett lokk, og rist..
- Oppbevares tørt og kjølig i en lufttett beholder.
Tips
- Lyst til å lage Jamaican kylling jerk? Sett på ovnen 200 °C. Legg ønsket mengde kyllingvinger i en bolle å sprinkle over litt nøytral olje. Dryss jamaican jerk krydderet generøst over kyllingvingene å bland det hele godt. Stekes på et stekebredt med bakepapir midt i ovnen i ca. 45 minutter. Snu kyllingvingene etter 25 minutter. La hvile i ca. 10 minutter. Dryss over saften fra en lime og pynt med litt bladpersille, og server!
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook
Hei !
Hvordan kan man lage kanelblomst-sukker?
Hei Astrid. Det er veldig enkelt. For å lage 1 kg, blander du 475 gram hver av rørsukker og kokosblomstsukker, og 50 gram malt kanelblomst.