Oppskrift på jamaican jerk krydder
Jerk er en matlagingsstil fra i Jamaica, der kjøtt tørr eller våtmarineres med en småsterk krydderblanding kalt jamaicansk jerk-krydder.
Oppskrift av Krydra.no
Rett: OppskrifterVerdenskjøkken: JamaicanVanskelighet: Lett
Porsjoner
4
porsjonerForberedelse
30
minutterTilbereding
40
minutterTotal tid
0
minutterIngredienser
1 Ss. Hvitløkspulver
3 Ts. Cajennepeper
2 Ts – Løkpulver
2 Ts. Timian
2 Ts. Persille
2 Ts. Kanelblomstsukker
2 Ts. Salt
1 Ts. Paprika, søt
1 Ts. Allehånde, malt
0.5 Ts. Svart pepper
0.5 Ts. Muskatt, nymalt
Slik gjør du
- Legg alle krydderne i en boks med tett lokk, og rist..
- Oppbevares tørt og kjølig i en lufttett beholder.
Tips
- Lyst til å lage Jamaican kylling jerk? Sett på ovnen 200 °C. Legg ønsket mengde kyllingvinger i en bolle å sprinkle over litt nøytral olje. Dryss jamaican jerk krydderet generøst over kyllingvingene å bland det hele godt. Stekes på et stekebredt med bakepapir midt i ovnen i ca. 45 minutter. Snu kyllingvingene etter 25 minutter. La hvile i ca. 10 minutter. Dryss over saften fra en lime og pynt med litt bladpersille, og server!