Lag eget Tajin krydder hjemme
Oppskrift av Krydra.noNoen ganger kommer man over krydder man aldri har hørt om, og når man får smakt det får det gjerne en permanent plass i krydderskuffen. Tajin krydder er et slik krydder. Et merkelig navn, men med en fantastisk smak! Tajin krydder tilfredsstiller smaksløkene med en flott kombinasjon av salt, syrling og krydret.
Rett: KrydderblandingKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Mengde
1.2
Dl.Forberedelse
15
MinutterTilbereding
5
MinutterTotal tid
20
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
4 Ss. 4 Paprika
4 Ts. 4 Limeskall, tørket
2 Ts. 2 Spisskumen
1 Ts. 1 Finmalt Hvitløk
1 Ts. 1 Finmalt Løk
1 Ts. 1 Korianderfrø, finmalt
1 Ts. 1 Salt
1 Ts. 1 Cayennepepper, flak
Slik gjør du
- Raspe av det ytterste laget på limen og tørk det rask i stekeovnen på 60 – 70 ℃
- Når limeskallet er tørket legger du det og resten av krydderet i en blender og maler til et fint pulver.
- Oppbevares mørkt og kjølig i en lufttett beholder.
Tips
- Har du ikke en blender kan du bruke f.eks en morter. Krydder blir ikke dårlig slik annen mat blir, men det vil miste smak over tid. Du får lengre holdbarhet på krydder hvis du kjøper hele krydder og maler/kverner det selv. Bruk denne krydderblandingen innen 3 mnd. for best smak.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook
Produkter brukt i denne opskriften
- Spisskum, hel – ØkologiskVurdert 5.00 av 5 basert på 6 kundevurderinger
- Tradisjonelt Sjøsalt, gourmet, håndhøstetVurdert 5.00 av 5 basert på 2 kundevurderinger
- Løkpulver, finmalt – ØkologiskVurdert 5.00 av 5 basert på 8 kundevurderinger
- Hvitløk, pulver – ØkologiskVurdert 5.00 av 5 basert på 7 kundevurderinger
- Cayennepepper, flakVurdert 5.00 av 5 basert på 1 kundevurdering
- Paprika, edelsøt, Ungarn – HåndplukketVurdert 5.00 av 5 basert på 25 kundevurderinger
- Korianderfrø, hele – ØkologiskVurdert 5.00 av 5 basert på 1 kundevurdering