Noen ganger kommer man over krydder man aldri har hørt om, og når man får smakt det får det gjerne en permanent plass i krydderskuffen. Tajin krydder er et slik krydder. Et merkelig navn, men med en fantastisk smak! Tajin krydder tilfredsstiller smaksløkene med en flott kombinasjon av salt, syrling og krydret.
Rett: KrydderblandingKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Raspe av det ytterste laget på limen og tørk det rask i stekeovnen på 60 – 70 ℃
Når limeskallet er tørket legger du det og resten av krydderet i en blender og maler til et fint pulver.
Oppbevares mørkt og kjølig i en lufttett beholder.
Tips
Har du ikke en blender kan du bruke f.eks en morter. Krydder blir ikke dårlig slik annen mat blir, men det vil miste smak over tid. Du får lengre holdbarhet på krydder hvis du kjøper hele krydder og maler/kverner det selv. Bruk denne krydderblandingen innen 3 mnd. for best smak.
Bestillte Gløggkrydder,… Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
0,5 l vann
3 kanelstenger
2 stjerneanis
1 ts Kardemommekjerner
1,5 ts Pomeranskall, tørket
1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
5 Allehånde
4 Hibiskusstammer
Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
125 g sukker
75 cl Rødvin
varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
Velbekomme