Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Tajin -krydder. En meksikansk krydderblanding

Lag eget Tajin krydder hjemme

Lag eget Tajin krydder hjemme

Oppskrift av Krydra.no

Noen ganger kommer man over krydder man aldri har hørt om, og når man får smakt det får det gjerne en permanent plass i krydderskuffen. Tajin krydder er et slik krydder. Et merkelig navn, men med en fantastisk smak! Tajin krydder tilfredsstiller smaksløkene med en flott kombinasjon av salt, syrling og krydret.

Rett: KrydderblandingKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Mengde

1.2

Dl.
Forberedelse

15

Minutter
Tilbereding

5

Minutter
Total tid

20

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Raspe av det ytterste laget på limen og tørk det rask i stekeovnen på 60 – 70 ℃
  • Når limeskallet er tørket legger du det og resten av krydderet i en blender og maler til et fint pulver.
  • Oppbevares mørkt og kjølig i en lufttett beholder.

Tips

  • Har du ikke en blender kan du bruke f.eks en morter. Krydder blir ikke dårlig slik annen mat blir, men det vil miste smak over tid. Du får lengre holdbarhet på krydder hvis du kjøper hele krydder og maler/kverner det selv. Bruk denne krydderblandingen innen 3 mnd. for best smak.

Produkter brukt i denne opskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 3 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme