Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Sjokoladekake med chili og appelsin

Sjokoladekake med chili og appelsin

Sjokoladekake med chili og appelsin

Oppskrift av Marit Myra

Nydelig sjokoladekake, med friskheten av appelsin og sitron og varmen av chili.

Rett: KakeVanskelighet: easy
Porsjoner

12

servings
Prep tid
Tilberedningstid
Kalorier

9500

kcal

1

time 

30

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Start med å lage eggedosis av egg og sukker.
  • Rør så inn avkjølt margarin/smør
  • Tilsett så siktet hvetemel og bakepulver, og bland godt.
  • Nå kan de resterende ingrediensene tilsettes røren og bland alt.
  • Ha røren i en rund form på 26cm, og stek den på nederste trinn i ovnen, på 175 grader i ca 45-50 minutter.
  • Bland 150g smør og 600g melis godt, til det blir som krem. Tilsett så resten av ingrediensene, 100g Criollo kakaopulver og 30g Aleppochili flak. Bland alt veldig godt, og spe så på med litt appelsinsaft, til kremen blir luftig.
  • Avkjøl kaken helt og del den i to. Ha krem mellom lagene og dekk hele kaken med krem til slutt.

Tips

  • La den gjerne stå litt i romtemperatur, før den serveres, da kommer smakene best fram.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 3 days ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme