Sjokoladekake med chili og appelsin
Oppskrift av Marit MyraNydelig sjokoladekake, med friskheten av appelsin og sitron og varmen av chili.
Rett: KakeVanskelighet: easy
Porsjoner
12
servingsPrep tid
Tilberedningstid
Kalorier
9500
kcal1
time30
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
4 stk Egg
270 g Sukker, uraffinert rørsukker
200 g Smør eller margarin, smeltet
240 g Hvetemel
4 ts Bakepulver
2 dl Rømme
7 g Sitronskall (zest), tørket
30 g Appelsinskall (zest), tørket
125 g Kokesjokolade, revet
40 g Aleppochili, flak
1 dl Saften av 1/2 sitron og 1 appelsin
150 g Smør
600 g Melis
100 g Criollo, kakaopulver
30 g Aleppochili, flak
2 ss Appelsinsaft, ca
Slik gjør du
- Start med å lage eggedosis av egg og sukker.
- Rør så inn avkjølt margarin/smør
- Tilsett så siktet hvetemel og bakepulver, og bland godt.
- Nå kan de resterende ingrediensene tilsettes røren og bland alt.
- Ha røren i en rund form på 26cm, og stek den på nederste trinn i ovnen, på 175 grader i ca 45-50 minutter.
- Bland 150g smør og 600g melis godt, til det blir som krem. Tilsett så resten av ingrediensene, 100g Criollo kakaopulver og 30g Aleppochili flak. Bland alt veldig godt, og spe så på med litt appelsinsaft, til kremen blir luftig.
- Avkjøl kaken helt og del den i to. Ha krem mellom lagene og dekk hele kaken med krem til slutt.
Tips
- La den gjerne stå litt i romtemperatur, før den serveres, da kommer smakene best fram.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook