Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Chinese five spice

Ferdig blandet kinesisk five spice

Vi har også ferdig blandet five spice tilgjengelig i nettbutikken

En perfekt kinesisk fem-krydderblanding krever gode råvarer

En perfekt kinesisk fem-krydderblanding krever gode råvarer

Fem-krydderblanding er en essensiell ingrediens i nesten alle tradisjonelle kinesiske retter. En vellaget kinesisk fem-krydderblanding er perfekt balansert mellom bitter og skarp, krydret og søt, sur og salt. En god five spice-blanding er virkelig et “vidunderpulver” som løfter matlagingen til nye høyder. Du kan bruke det som rub, i en marinade, som en tilberedningsingrediens, eller til og med som et bordkrydder. Den ekstremt allsidig og kan f.eks brukes med ris, grønnsaker, kylling og i nesten hvilken som helst slags stir fry-rett. Er du litt dristig kan du til og med bruke den i søt utradisjonelle retter som muffins, nøttebrød, pannekaker og til og med i kaffe.

Rett: KrydderblandingKjøkken: KinesiskVanskelighet: Lett
Mengde

35

Gram
Forberedelse

2

Minutter
Tilberedelse

3

Minutter
Totaltid

5

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Rist krydderne lett i en tørr stekepanne på middels varme
  • Knus alle krydderne sammen i en morter, kjøkkenmaskin eller kaffekvern (bladkvern)

Tips

  • Hemmeligheten til en perfekt fem-krydderblanding er å bruke hele krydder av god kvalitet, og riste lett i en tørr stekepanne slik at all smak og aroma kommer frem.
  • Vi har også ferdig blandet og ferskmalt five spice tilgjengelig i nettbutikken

Produkter brukt i oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 5 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme