Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Enkel marokkanskinspirert oksegryte

Marokkanskinspirert oksegryte

Marokkanskinspirert oksegryte

Oppskrift av Krydra

Spennende og smaksrik!
Denne marokkanske oksegryten er en eksplosjon av smaker, med den perfekte balansen mellom krydder, sødme og saftig kjøtt. For enkelhetens skyld bruker vi granulat, i stedet for ferske grønnsaker. Dette for å vise de allsidige bruksområdene til granulat, og fordi vi må gjøre det enkelt til lunsj.

Rett: Dinner, LunchVanskelighet: Easy
Servings

6

servings
Prep time

15

Minutter
Cooking time

2

timer 

30

Minutter
Total time

2

timer 

45

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 800 gr okse høyrygg, her er det brukt benfri

  • 2 ss løk, granulat

  • 2 ss olje, til steking

  • 1 ss Kashmiri masala

  • 2 ss Harissa krydderblanding

  • 1 ss Ras El Hanout

  • 3 ts grønnsaksbuljong

  • 6 dl vann

  • 3 ts tomatpulver

  • 50 gr grønnsaksmiks

Slik gjør du

  • Ha 1 ss olje i en stekepanne, og sett på varmen, ca medium+. Skjær kjøttet i terninger, ca 1cm tykke, og brun det i pannen. Brun først halvparten, så ta 1ss olje til, og brun den andre halvparten.
  • Tilsett så vann og buljongpulver i en gryte, og varm opp.
  • Når buljongen er godt blandet tilsettes kjøttet, krydderet og grønnsaksmiksen og alt blandes godt.
  • La gryten stå og småkoke/putre i 2-3 timer på lav varme, med omrøring innimellom.
  • Serveres gjerne med ris og/eller brød.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 2 days ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme