Marokkanskinspirert oksegryte
Oppskrift av KrydraSpennende og smaksrik!
Denne marokkanske oksegryten er en eksplosjon av smaker, med den perfekte balansen mellom krydder, sødme og saftig kjøtt. For enkelhetens skyld bruker vi granulat, i stedet for ferske grønnsaker. Dette for å vise de allsidige bruksområdene til granulat, og fordi vi må gjøre det enkelt til lunsj.
Rett: Dinner, LunchVanskelighet: Easy
Servings
6
servingsPrep time
15
MinutterCooking time
2
timer30
MinutterTotal time
2
timer45
Minutter
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
800 gr okse høyrygg, her er det brukt benfri
2 ss løk, granulat
2 ss olje, til steking
1 ss Kashmiri masala
2 ss Harissa krydderblanding
1 ss Ras El Hanout
3 ts grønnsaksbuljong
6 dl vann
3 ts tomatpulver
50 gr grønnsaksmiks
Slik gjør du
- Ha 1 ss olje i en stekepanne, og sett på varmen, ca medium+. Skjær kjøttet i terninger, ca 1cm tykke, og brun det i pannen. Brun først halvparten, så ta 1ss olje til, og brun den andre halvparten.
- Tilsett så vann og buljongpulver i en gryte, og varm opp.
- Når buljongen er godt blandet tilsettes kjøttet, krydderet og grønnsaksmiksen og alt blandes godt.
- La gryten stå og småkoke/putre i 2-3 timer på lav varme, med omrøring innimellom.
- Serveres gjerne med ris og/eller brød.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook