Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Masse new mexico chili på bordet

Chilisaus – New mexican red

Enkel og mild chilisaus slik de gjør det i New Mexico

Enkel og mild chilisaus slik de gjør det i New Mexico

New mexico red chilisaus er nesten som New Mexicos svar på ketsjup å regne. Den smaker fantastisk og brukes på alt. Glem alt du har kjøpt av meksikanske sauser i butikken. Denne enkle sausen tangerer dem alle.

Rett: sauser og marinaderKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Mengde

10

Desiliter
Forberedelse

15

Minutter
Tilbereding

30

Minutter
Total tid

45

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

  • Fjern frø og stilk fra chiliene
  • Grovhakk løk og mørne disse i en panne med litt nøytral olje på middels varme i et par minutter på hver side.
  • Legg chiliene i en kjele og dekk med ca. 1 grønnsakkraft. Gi kraften et raskt oppkok, reduser så varmen og la simre under lokk i 20-30 minutter.
  • Mens chiliene simrer, passer tomatene gjennom en sil for å fjerne frø (sløyfes hvis du bruker ferdig pasatta).
  • Sil av chili og ta vare på chili/grønnsakkraften.
  • Legg alt i en blender (eller bruk stavmikser) og spe på litt etter litt med chili/grønnsakskraften mens du mikser til du har en fin, ikke for tykk saus.
  • Passer sausen gjennom en sil for å fjerne rester av skinn og frø fra chiliene.

Tips

  • Oppbevares i kjøleskap i en lufttett beholder i ca. en uke. Du kan også porsjonere i egnede beholdere eller poser å fryse ned.
  • Som med alle oppskrifter er det alltid rom for egen eksperimentering/tilpassing (etter man har prøvd originalen). Ønsker du en sterkere saus kan du alltids legge med en Chili de arbol eller noen Piquin chili.

Produkter brukt i oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 5 months ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme