Handlekurv

Vi sender med Bring kl. 12 alle hverdager.

Frakt fra 29,-*. Fri frakt over 599,-, opptil 5 kg.

Masse new mexico chili på bordet

Chilisaus – New mexican red

Enkel og mild chilisaus slik de gjør det i New Mexico

Enkel og mild chilisaus slik de gjør det i New Mexico

New mexico red chilisaus er nesten som New Mexicos svar på ketsjup å regne. Den smaker fantastisk og brukes på alt. Glem alt du har kjøpt av meksikanske sauser i butikken. Denne enkle sausen tangerer dem alle.

5 fra 3 stemmer
Rett: sauser og marinaderKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Mengde

10

Desiliter
Forberedelse

15

minutes
Tilbereding

30

minutes
Total tid

45

minutes

Ingredienser

Slik gjør du

  • Fjern frø og stilk fra chiliene
  • Grovhakk løk og mørne disse i en panne med litt nøytral olje på middels varme i et par minutter på hver side.
  • Legg chiliene i en kjele og dekk med ca. 1 grønnsakkraft. Gi kraften et raskt oppkok, reduser så varmen og la simre under lokk i 20-30 minutter.
  • Mens chiliene simrer, passer tomatene gjennom en sil for å fjerne frø (sløyfes hvis du bruker ferdig pasatta).
  • Sil av chili og ta vare på chili/grønnsakkraften.
  • Legg alt i en blender (eller bruk stavmikser) og spe på litt etter litt med chili/grønnsakskraften mens du mikser til du har en fin, ikke for tykk saus.
  • Passer sausen gjennom en sil for å fjerne rester av skinn og frø fra chiliene.

Tips

  • Oppbevares i kjøleskap i en lufttett beholder i ca. en uke. Du kan også porsjonere i egnede beholdere eller poser å fryse ned.
  • Som med alle oppskrifter er det alltid rom for egen eksperimentering/tilpassing (etter man har prøvd originalen). Ønsker du en sterkere saus kan du alltids legge med en Chili de arbol eller noen Piquin chili.

Produkter brukt i oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

4,9 32 omtaler

  • Tore Jonassen ★★★★★ 6 months ago
    Hei, jeg håndplukket … Mer forskjellige chilityper og laget en fantastisk god tacosaus. Jeg ble overasket over kvaliteten på tørket chili fra dere. Veldig smakfullt...