Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Butter Chicken

Smørkylling, også kjent som butter chicken, er en rett som har funnet veien fra de travle gatene i Delhi til middagsbord verden over. Denne retten ble skapt på 1950-tallet av Kundan Lal Gujral, og dens popularitet skyldes kombinasjonen av saftig kylling og en silkemyk, krydret tomatsaus. Hos Krydra.no elsker vi å bringe autentiske smaker til ditt kjøkken, og denne oppskriften er en hyllest til den rike kulinariske arven fra India.

Gjør deg klar til å nyte en smakfull og tilfredsstillende middag som er like enkel å lage som den er imponerende å servere.

Veldig enkel å lage, noe som smaker veldig godt sammen med denne er hjemmelagde nanbrød.

Butter Chicken

Butter Chicken

Oppskrift av Krydra.no

Smørkylling, eller butter chicken som den er kjent internasjonalt, er en klassisk rett fra Punjab-regionen i India. Denne smakfulle retten kombinerer saftig kylling med en rik, krydret saus, og er elsket av matelskere verden over. Perfekt for å imponere gjester eller som en deilig middag til familien.

Rett: MiddagKjøkken: Indisk
Porsjoner

4

Porsjoner
Forberedelser

15

Minutter
Koketid

35

Minutter
Samlet tilbredingstid

50

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

Slik gjør du

 • Varm en gryte til høy temperatur, ha i 1 ss olje, og dekk sidene. Legg i halvparten av kyllingen, og rør/stek i 4 minutter til den er brun. Løft den ut av woken. Ha inn nødvendige 1 ss mer olje, og brun resten av kyllingkjøttet. Løft det ut av woken.
 • Reduser varmen til medium, tilsett smør, og rør til det har smeltet. Tilsett kasmiri garam masala, paprika, koriander, ingefær, chilipulver, kanelstang og kardemommekapsler, og rørstek i 1 minutt til krydderne dufter. Legg kyllingen tilbake i woken, og bland til den er dekket av krydder.
 • Tilsett purerte tomater og sukker, og la det koke i 15 minutter til kyllingen er mør og sausen tykk.
 • Rør inn yoghurt, fløte og sitronsaft, og la det trekke i 5 minutter til sausen har tyknet litt. Server med papadomer (papar).
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

 • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
  Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
  0,5 l vann
  3 kanelstenger
  2 stjerneanis
  1 ts Kardemommekjerner
  1,5 ts Pomeranskall, tørket
  1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
  5 Allehånde
  4 Hibiskusstammer
  Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
  125 g sukker
  75 cl Rødvin
  varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
  Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
  Velbekomme