Midtøsteninspirert fiskegryte
Oppskrift av Anita JakobsenMed sin spennende blanding av Ras el Hanout og andre spennende ingredienser, vil denne fiskegryten gi deg smaken av Midtøstens kulinariske skatter på en enkel og deilig måte.
Servings
4
servingsPrep time
10
MinutterCooking time
25
MinutterTotal time
35
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
500 gr 500 fiskefilet, brukt torsk her
1 stk 1 rød paprika
1 ss 1 rødløk, granulat
1 stk 1 søtpotet, evt 2 stk vanlig potet
1 neve 1 aspargesbønner
400 gr 400 tomater på boks
1 stk 1 grønt eple
2 stk 2 fiken
2 ts 2 fiskesaus
1 ts 1 sumak
1 ss 1 Muscovado mørk
2 ts 2 Aleppo, chiliflak
1,5 ts 1,5 Ras el Hanout
2 ts 2 røkt hvitløk
4 dl 4 vann
nøytral olje til steking
Slik gjør du
- Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet kjele, på medium varme. Ha i biter av potet, rødløk- og hvitløksgranulat og Ras el Hanout, og varm dette opp i ca 1 minutt.
- Tilsett så aspargesbønner, paprika, eplebiter, fiken, chili, tomater og vann. La dette koke i 10-15 minutter, til potetene er møre.
- Bland i fiskesaus, sumak og sukker. Rør godt, skru ned varmen og legg så i fiskestykkene og sett på lokket. La dette trekke i ca 5 minutter.
- Topp gjerne gryten med hakket koriander, og oliven om ønskelig.
- Smak til med salt, pepper og sukker, og evt mer av de allerede brukte krydder.
Tips
- Bon apetit
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook