Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

VLCD Italienske kjøttboller med spinat

Vlcd Italienske kjøttboller med spinat

Vlcd Italienske kjøttboller med spinat

Oppskrift av Krydra.no

Hilsen kokken Geir: kokkengeir.blogg.no

Servings

servings
Prep time

minutes
Cooking time

minutes
Total time

0

minutes
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 400 g. 400 kjøttdeig av storfe.

  • 1/2 pk. 1/2 spinatblader – stor pk. Finkuttes.

  • 2 2 stk egg.

  • 100 g. 100 sjampinjonger – delt i båter.

  • 100 g. 100 snack tomater.

  • 100 g. 100 purreløk – i 4 biter.

  • 200 g. 200 rødkål i strimler.

  • 90 g. 90 squash i skiver.

  • 6 ss. 6 Olivenolje til steking.

  • Krydder og smak i maten
  • Petalos salt, Tjgerpepper, Pizzakrydder, Krydderblanding til ovnsbakte grønnsaker.

  • 2 ss. 2 lys balsamico, eller eplesidereddik. I kålen under damping.

Slik gjør du

  • Miks sammen kjøttdeig, egg og litt salt. Røres godt sammen med en sleiv.
  • Tilsett finhakket spinat, litt Tigerpepper, pizzakrydder og ovnsbakte grønnsaker. Ca. 1 ts. av de to siste ingrediensene.
  • Lag kjøttboller på ca. 35-40 gr. stk. Stek en for prøvesmaking. Ha i litt mer krydder om de ikke tilfredsstiller smaken du ønsker.
  • Stek kjøttboller til de er gjennomstekte.
  • Purreløken stekes med kjøttboller når de vendes.
  • mens kjøttboller steker, dampes rødkål i litt vann, tilsatt salt og balsamico. Kok til den er mør.
  • Soppen og squash, stekes til de er lett brunet. Ha i tomater, og la det steke ca. 2 min til.

Info

  • Retten inneholder totalt: 1285 g – fett 125,7 g – kbh 14,7 g – proteiner 104,8 g – 1659 kcal.
Document

Geir Jacobsen

  • Mann
  • 58 år gammel
  • Fra Agder
Kokkeutdannet siden 1984. Italia ligger hjertet nært. Hjemmelaget mat prioriteres. Lager mye Lavkarbo mat. Familie, gode venner, god mat og godt å drikke er nytelse i livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme