Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Konfitert laksefilet

Konfitert laksefilet med smørdampet hjertesalat

Konfitert laksefilet med smørdampet hjertesalat

Oppskrift av Geir Jacobsen

Confitering eller konfitering er en gammel konserverings- og matlagingsmetode som innebærer at man først salter og deretter langsomt koker kjøtt, fugl eller fisk i fett. Hensikten er å gjøre kjøttet mørt og smakfullt. En vanlig fettype til confitering er andefett.
Confitering skjer ved lavere temperatur og tar lengre tid enn fritering.
Confitering er spesielt vanlig i det franske kjøkken, da kanskje spesielt ved tilberedelse av andelår. (Info WP).
I retten som her kommer, er laksefileten av type Frøya. Både Frøya backloin og midloin kan spises rett fra pakken, og den unike Frøyasmaken og konsistensen oppnås når man blant annet kjøler ned produktet til 1,5 grader bare to timer etter fisken er tatt opp av sjøen. Dette hjelper til å bevare smak og ferskhet helt hjem til deg! Fargen er også rød og fin. Faktisk finere i fargen sammenlignet med Salma laksefilet. Midloin er fileten jeg har brukt.

Servings

2

servings
Prep time

30

Minutter
Cooking time

40

Minutter
Total time

0

minutes
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 300 gr Frøya midloin

  • 2 stk middels store hjertesalat

  • 2 ss syltet rødløk

  • 2 ts ørretrogn, eller løyrom

  • 4 ss rømmedressing med fersk dill og hvitt pepper, blått salt, litt sitronsaft og litt finhakket hvitløk

  • 2 stk sitronbåter

  • 1 ss smør. Til smørdamping

  • 10 stk grønn, røkt pepper

  • 1 ss tradisjonelt havsalt (Gourmet, håndhøstet

  • 3 dl nøytral olje til konfitering

  • Dill eller annet grønt til pynt

Slik gjør du

  • Del laksen i 4 like lagde kubber/deler. Tørk fileten med tørkepapir.
  • Strø salt over fisken. Dette vil krydre, og sette fisken noe.
  • Varm opp oljen til 80 °C. Ha så i laksen, og la den få en kjernetemperatur på 35-38 °C. Tas ut av oljen, legges på et tørkepapir, og tørres for olje.
  • Kok opp litt vann med smør og litt salt.
  • Del hjertesalaten i 4 like deler. Dampes i ca. 3 min. Sil godt av vannet når den er ferdig.
  • Laksefileten toppes med støtet grønn, røkt pepper og blått salt.
  • Anrettes på rømmedressing.
  • Pyntes med ørretrogn, sitron og syltet rødløk.
  • Server gjerne med godt rugbrød om ønskelig

Tips

  • Takk til kokkengeir.blogg.no for oppskrift!
Document

Geir Jacobsen

  • Mann
  • 58 år gammel
  • Fra Agder
Kokkeutdannet siden 1984. Italia ligger hjertet nært. Hjemmelaget mat prioriteres. Lager mye Lavkarbo mat. Familie, gode venner, god mat og godt å drikke er nytelse i livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ 3 weeks ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme