Konfitert laksefilet med smørdampet hjertesalat
Oppskrift av Geir JacobsenConfitering eller konfitering er en gammel konserverings- og matlagingsmetode som innebærer at man først salter og deretter langsomt koker kjøtt, fugl eller fisk i fett. Hensikten er å gjøre kjøttet mørt og smakfullt. En vanlig fettype til confitering er andefett.
Confitering skjer ved lavere temperatur og tar lengre tid enn fritering.
Confitering er spesielt vanlig i det franske kjøkken, da kanskje spesielt ved tilberedelse av andelår. (Info WP).
I retten som her kommer, er laksefileten av type Frøya. Både Frøya backloin og midloin kan spises rett fra pakken, og den unike Frøyasmaken og konsistensen oppnås når man blant annet kjøler ned produktet til 1,5 grader bare to timer etter fisken er tatt opp av sjøen. Dette hjelper til å bevare smak og ferskhet helt hjem til deg! Fargen er også rød og fin. Faktisk finere i fargen sammenlignet med Salma laksefilet. Midloin er fileten jeg har brukt.
2
servings30
Minutter40
Minutter0
minutesLa enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
300 gr Frøya midloin
2 stk middels store hjertesalat
2 ss syltet rødløk
2 ts ørretrogn, eller løyrom
4 ss rømmedressing med fersk dill og hvitt pepper, blått salt, litt sitronsaft og litt finhakket hvitløk
2 stk sitronbåter
1 ss smør. Til smørdamping
10 stk grønn, røkt pepper
3 dl nøytral olje til konfitering
Dill eller annet grønt til pynt
Slik gjør du
- Del laksen i 4 like lagde kubber/deler. Tørk fileten med tørkepapir.
- Strø salt over fisken. Dette vil krydre, og sette fisken noe.
- Varm opp oljen til 80 °C. Ha så i laksen, og la den få en kjernetemperatur på 35-38 °C. Tas ut av oljen, legges på et tørkepapir, og tørres for olje.
- Kok opp litt vann med smør og litt salt.
- Del hjertesalaten i 4 like deler. Dampes i ca. 3 min. Sil godt av vannet når den er ferdig.
- Laksefileten toppes med støtet grønn, røkt pepper og blått salt.
- Anrettes på rømmedressing.
- Pyntes med ørretrogn, sitron og syltet rødløk.
- Server gjerne med godt rugbrød om ønskelig
Tips
- Takk til kokkengeir.blogg.no for oppskrift!
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook