Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Pannestekt breiflabb på blomkål og Hokkaido purè

Pannestekt breiflabb på blomkål og Hokkaido purè

Pannestekt breiflabb på blomkål og Hokkaido purè

Oppskrift av Krydra.no

Hokkaido gresskar er en type gresskar som stammer fra den japanske øya Hokkaido. Den har en nydelig oransje farge og et fast og søtt fruktkjøtt. Hokkaido gresskar kan brukes til mange ulike retter, som ovnsbakt gresskar, gresskarsuppe, gresskar pai og mer. Du kan til og med steke gresskaret med skallet på, for da blir det ekstra godt.I denne oppskriften, bruker jeg Hokkaido sammen med blomkål i en purè. Hilsen kokken Geir: kokkengeir.blogg.no

Servings

3

servings
Prep time

30

Minutter
Cooking time

40

Minutter
Total time

0

minutes
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 450 g. 450 breiflabb filet.

  • 250 g. 250 Hokkaido fruktkjøtt.

  • 250 g. 250 blomkål.

  • 50 g. 50 purreløk i skiver.

  • 50 g. 50 rød paprika i små terninger.

  • 12 stk. 12 røde Morene poteter, eller poteter du ønsker.

  • 3 stk. 3 middels store gulrot i staver.

  • 1 ts. 1 tørket estragon.

  • krydder: Salt, hvitt pepper, litt grønnsaksbuljong.

  • 3-4 ss. 3-4 smør – steking av fisk, samt i purè.

  • 4-5 ss. 4-5 blader fersk salvie.

  • Olivenolje.

Slik gjør du

  • Poteter vaskes, kokes lett møre i lettsaltet vann.
  • Ha poteter i en ildfast form. Vend inn litt olivenolje, og ha på fingersalt – her brukt Petalos flaksalt.
  • Settes i stekeovn, 200 grader i ca. 20 min.
  • Blomkål og Hokkaido kokes til det er mørt. Ikke salt i vannet, da purè vil bli seig.
  • år det er mørt nok, siles vannet fra. Kjøres så til en purè i en foodprosessor. Ha over i gryten igjen, og tilsett 1 ss. smør, salt, pepper, estragon og litt grønnsaksbuljong. Holdes varmt til resten er ferdig.
  • Paprika og purreløk freses lett i litt smør. Ha i en skål til fisken er ferdig stekt.
  • Gulrot kokes møre i lettsaltet vann.
  • Fisken deles i passe store skiver. Ha litt smør og salvie i en stekepanne. Stekes gyllen brune på begge sider. Krydres med salt og pepper.
  • Ha så paprika og purreløk tilbake i pannen med fisken, og tilsett litt ekstra smør. La det frese noe før servering
Document

Geir Jacobsen

  • Mann
  • 58 år gammel
  • Fra Agder
Kokkeutdannet siden 1984. Italia ligger hjertet nært. Hjemmelaget mat prioriteres. Lager mye Lavkarbo mat. Familie, gode venner, god mat og godt å drikke er nytelse i livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

  • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
    Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
    0,5 l vann
    3 kanelstenger
    2 stjerneanis
    1 ts Kardemommekjerner
    1,5 ts Pomeranskall, tørket
    1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
    5 Allehånde
    4 Hibiskusstammer
    Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
    125 g sukker
    75 cl Rødvin
    varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
    Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
    Velbekomme