Kheer – Indisk dessert
Oppskrift av Krydra.noKheer, Indias sødmefylte symfoni, fanger essensen av tradisjonell komfortmat. Denne kremete skapelsen forener ris, melk, kardemomme og sukker i en harmoni av enkelhet og smak. I denne norske omskrivningen av kheer-oppskriften veves historie og tradisjon sammen, og tilbyr en autentisk smakspalett med valgfrie tillegg som nøtter, tørket frukt eller eksotiske krydder som safran og rosevann..
Servings
2
servingsPrep time
30
MinutterCooking time
40
MinutterTotal time
0
minutes
Kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
400 ml Melk
200 ml Kondensert melk
50 gr Basmatiris eller lingende ris
30 ml vann
0,25 ts Kardemommekjerner
1 stk Hel grønn kardemomme
1 ss Økologisk rørsukker
6 stk pistachenøtter
6 stk Cashewnøtter
1 ts rosiner, gjerne gule
1 ts Ghee (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Ta en middels stor kjele og tilsett vann, kondensert melk, og vanlig melk. Varm opp blandingen over middels varme mens du rører forsiktig for å kombinere ingrediensene. Det er viktig at melken ikke koker over, så pass på at varmen er moderat og rør jevnlig.
- Mål opp basmatirisen og skyll den godt under kaldt rennende vann til vannet renner klart. Dette fjerner overflødig stivelse og sørger for at risen blir lett og luftig. Når risen er skylt, tilsett den direkte i melkeblandingen.
- Senk varmen til lav og la risen småkoke i melkeblandingen. Rør forsiktig innimellom for å unngå at risen klumper seg eller brenner seg fast i bunnen av kjelen. Fortsett å småkoke til risen er nesten kokt og blandingen begynner å tykne, omtrent 15-20 minutter. Hvis blandingen ser ut til å bli for tykk, kan du tilsette litt mer melk underveis.
- Knus kardemommefrøene og tilsett dem i blandingen sammen med hel grønn kardemomme. Rør godt.
- Når blandingen har tyknet til ønsket konsistens, tilsett økologisk rørsukker og rør til det er oppløst.
- Grovhakk pistachenøttene og cashewnøttene, og tilsett dem sammen med rosinene i blandingen. Du kan også tilsette litt ghee hvis du ønsker en rikere smak.
- La kheer småkoke i ytterligere 5-10 minutter, slik at alle smakene blandes godt sammen.
- Fjern kjelen fra varmen og la kheer avkjøles litt før servering. Den kan serveres varm, lunken eller kald, avhengig av preferanse.
- Pynt gjerne med ekstra nøtter og rosiner ved servering for å gjøre presentasjonen enda mer innbydende.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook