Forfriskende Hibiskusvann – Hibicus Agua Fresca
Oppskrift av Krydra.noDenne oppskriften gir 2,5 liter deilig hibiskusvann. Dette en forfriskende meksikansk drikk som er enkel å lage og som imponerer med smaker som passer bra til meksikansk mat eller som en forfriskning i sommervarmen.
Rett: DrikkeKjøkken: MeksikanskVanskelighet: Lett
Mengde
25
dl.Forberedelse
5
MinutterTilbereding
30
MinutterHviletid
30
MinutterTotal tid
35
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
2,5 Liter 2,5 Vann
200 Gram 200 Sukker evt. 1:1 sukkererstatning
100 Gram 100 Økologisk hibiskus
Slik gjør du
- Varm opp 2,5 liter vann til småkok
- Tilsett 200 gram sukker og rør til helt oppløst
- Tilsett 100 gram hibiskus og la småkoke i ca. 5 minutter
- Skru av varmen og la stå på komfyren under lokk til hibiskusvannet holder romtemperatur
- Sil av hibiskusvannet slik at blomstene ikke blir med og overfør til en egnet karaffel/mugget og sett i kjøleskapet
- Server i et londrinkglass med masse isbiter og nyt
Deilig varm også når en er forkjølet eller kald. God uten sukker. Jeg setter en krydderpose med trakt i, opp i koppen og unngår hibiskus i koppen. Og koker opp flere ganger på mengden hibiskus for den er sterk nok til det.