Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Fordeler med Ceylon kanel

Ceylon kanel, også kjent som “ekte kanel,” er en krydder som har vunnet popularitet de siste årene på grunn av sine mange antatte helsefordeler og allsidige bruksområder i matlaging.

Hva er Ceylon kanel?

Ceylon kanel kommer fra den indre barken av et tre som er opprinnelig fra Sri Lanka. Det har en søtere og mer delikat smak enn den vanligere Cassia kanelen, og brukes ofte både i søte og salte retter.

Bruk i matlaging

Ceylon kanel er et allsidig krydder som kan brukes i en rekke retter. Det er populært i baking, og kan brukes til å lage kanelboller, kaker og pai. Det er også en vanlig ingrediens i krydderblandinger for pumpkin pie, eplepai og andre høst- og vinterdesserter. I saltere retter, kan det legges til gryteretter, supper og curries for å gi dem en varm og god smak. Det kan også brukes i krydderblandinger for kjøtt, som svin, kylling og biff.

Ceylon kan brukes både i form av hele stenger og som malt pulver. Hele Ceylon kanelstenger kan tilsettes i for eksempel syltetøy, marinader og gryteretter, eller brukes til å infusere te, kaffe og gløgg. Det gir en god aroma og smak til disse drikkene. Pulveret brukes ofte i bakeoppskrifter eller som krydder i diverse retter.

Hvordan kjøpe ekte Ceylon kanel

Når du kjøper Ceylon kanel, er det viktig å sørge for at du får den ekte varen. Noen produkter som er merket som kanel kan faktisk være Cassia kanel, som har en sterkere og mer pågående smak. For å sikre at du får ekte Ceylon kanel, bør du se etter produkter som er merket som dette eller sjekke det vitenskapelige navnet, som skal være “Cinnamomum zeylanicum.”

Som konklusjonen, Ceylon kanel er et smakfull og næringsrikt krydder som kan brukes i en rekke retter, og har mange helsefordeler. Det er verdt å vurdere å inkludere i kostholdet ditt for å dra nytte av dets fordeler.

Del dette innlegget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

 • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
  Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
  0,5 l vann
  3 kanelstenger
  2 stjerneanis
  1 ts Kardemommekjerner
  1,5 ts Pomeranskall, tørket
  1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
  5 Allehånde
  4 Hibiskusstammer
  Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
  125 g sukker
  75 cl Rødvin
  varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
  Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
  Velbekomme