Tacofredag.Tortilla med Hokkaido og secreto Iberico svinekjøtt.
Oppskrift av Geir JacobsenTacofredag er for mange det perfekte måltid, nettopp på fredager. Vi lager ikke mye taco, men til tider blir det “folkefavoritten” også på vårt bord. I retten som her kommer, har jeg laget en vegetar taco, og en taco med kjøtt fra Iberico gris. Iberico, er grisens svar på Wagu, som er storfe.rnSecreto, er et stykke kjøtt/muskel, som ligger mellom nakken og frembeinet. Muskelen er dekket med fett, og er flott marmorert. Kjøttet trenger litt steketid, noe jeg gjorde i stekeovnen.rnrnHokkaido gresskar er i en tortilla lefse. Dette gresskaret har en nydelig oransjefarge. Fruktkjøttet ser kanskje hardt og fast ut, men ovnsbakt blir det mykt og søtt. Hokkaido kan kokes, syltes, stekes, dampes og wokes. Det kan brukes i puré, og passer fint til baking.rnrnTortilla lefsene, er ikke hjemmelaget. Kjøp de du ønsker, eller finn deg en god oppskrift som passer. Her testet jeg First Price sine, som er et prisgunstig alternativ, som passer inn i disse dager. Hokkaido gresskar er passe prisgunstig. Mektig er det også. Et middels gresskar passer fint til 4 personer. Iberico, ligger høyt i pris. Bruk svin eller kyllingkjøttdeig, dersom du ønsker et prisgunstig alternativ. Ønskes tacoen som et kjøttfritt alternativ, bruker du kun Hokkaido gresskar. Hilsen kokkengeir.blogg.no
4
Porsjoner30
Minutter40
Minutter300
Kcal1
time10
MinutterLa enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
200 g Hokkaido i terninger
200 g Iberico Secreto svinekjøtt
1 stk Rødløk, middels, rå eller syltet
1 stk Paprika, rød i terninger
1 stk Tomat i terninger
30 g Purreløk i skiver
4 stk Hjertesalat, blader – hele eller strimler
4 stk Tortilla lefser
4 ss Lettrømme
1 dl Grønnsaksbuljong
2 ss Krydder. Se fremgangsmåte.
Slik gjør du
- Start med å svi av secreto Iberico kjøttet i en stekepanne.rnHa kjøttet over i en ildfast form. Krydre lett med Cajun krydder, salt og pepper. Hell på grønnsaksbuljongen, og dekk med folie, eller med lokk. Stekes på 125 grader i ca. 3 timer. Kjøttet kan etter steking rives med gafler. Kjøttet mikses så med kraften.rnHokkaido stekes i en stekepanne til den er passe mør. Halvpart av paprika og rødløk, samt litt purreløk tilsettes. La det steke noen minutter. Krydres med støtet spisskumen, salt, pepper, cajunkrydder, og litt hvitløk.rnSmaken blir som om du skulle brukt tacokrydder, men er renere i smaken.rnNår alt er ferdig. anrettes Hokkaido og kjøtt i hver sin lefse. Lag lefser slik du vil.rnHer er retten toppet med rømme, syltet rødløk, paprika, tomater og salatblader.rnMange vil sikkert lage en blandet salat. Det er også godt som garnityr til tacoretten. Ellers kan en ha alle grønnsaker separat, slik at en mikser slik en vil. Raspet ost er også godt som topping.
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook