Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Tortilla med Hokkaido og secreto Iberico svinekjøtt

Tacofredag.Tortilla med Hokkaido og secreto Iberico svinekjøtt.

Tacofredag.Tortilla med Hokkaido og secreto Iberico svinekjøtt.

Oppskrift av Geir Jacobsen

Tacofredag er for mange det perfekte måltid, nettopp på fredager. Vi lager ikke mye taco, men til tider blir det “folkefavoritten” også på vårt bord. I retten som her kommer, har jeg laget en vegetar taco, og en taco med kjøtt fra Iberico gris. Iberico, er grisens svar på Wagu, som er storfe.rnSecreto, er et stykke kjøtt/muskel, som ligger mellom nakken og frembeinet. Muskelen er dekket med fett, og er flott marmorert. Kjøttet trenger litt steketid, noe jeg gjorde i stekeovnen.rnrnHokkaido gresskar er i en tortilla lefse. Dette gresskaret har en nydelig oransjefarge. Fruktkjøttet ser kanskje hardt og fast ut, men ovnsbakt blir det mykt og søtt. Hokkaido kan kokes, syltes, stekes, dampes og wokes. Det kan brukes i puré, og passer fint til baking.rnrnTortilla lefsene, er ikke hjemmelaget. Kjøp de du ønsker, eller finn deg en god oppskrift som passer. Her testet jeg First Price sine, som er et prisgunstig alternativ, som passer inn i disse dager. Hokkaido gresskar er passe prisgunstig. Mektig er det også. Et middels gresskar passer fint til 4 personer. Iberico, ligger høyt i pris. Bruk svin eller kyllingkjøttdeig, dersom du ønsker et prisgunstig alternativ. Ønskes tacoen som et kjøttfritt alternativ, bruker du kun Hokkaido gresskar. Hilsen kokkengeir.blogg.no

Rett: TacoKjøkken: MexicoVanskelighet: medium
Porsjoner

4

Porsjoner
Prep tid

30

Minutter
Tilberedningstid

40

Minutter
Kalorier

300

Kcal
Total tid

1

time 

10

Minutter
Kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

 • 200 g Hokkaido i terninger

 • 200 g Iberico Secreto svinekjøtt

 • 1 stk Rødløk, middels, rå eller syltet

 • 1 stk Paprika, rød i terninger

 • 1 stk Tomat i terninger

 • 30 g Purreløk i skiver

 • 4 stk Hjertesalat, blader – hele eller strimler

 • 4 stk Tortilla lefser

 • 4 ss Lettrømme

 • 1 dl Grønnsaksbuljong

 • 2 ss Krydder. Se fremgangsmåte.

Slik gjør du

 • Start med å svi av secreto Iberico kjøttet i en stekepanne.rnHa kjøttet over i en ildfast form. Krydre lett med Cajun krydder, salt og pepper. Hell på grønnsaksbuljongen, og dekk med folie, eller med lokk. Stekes på 125 grader i ca. 3 timer. Kjøttet kan etter steking rives med gafler. Kjøttet mikses så med kraften.rnHokkaido stekes i en stekepanne til den er passe mør. Halvpart av paprika og rødløk, samt litt purreløk tilsettes. La det steke noen minutter. Krydres med støtet spisskumen, salt, pepper, cajunkrydder, og litt hvitløk.rnSmaken blir som om du skulle brukt tacokrydder, men er renere i smaken.rnNår alt er ferdig. anrettes Hokkaido og kjøtt i hver sin lefse. Lag lefser slik du vil.rnHer er retten toppet med rømme, syltet rødløk, paprika, tomater og salatblader.rnMange vil sikkert lage en blandet salat. Det er også godt som garnityr til tacoretten. Ellers kan en ha alle grønnsaker separat, slik at en mikser slik en vil. Raspet ost er også godt som topping.
Document

Geir Jacobsen

 • Mann
 • 58 år gammel
 • Fra Agder
Kokkeutdannet siden 1984. Italia ligger hjertet nært. Hjemmelaget mat prioriteres. Lager mye Lavkarbo mat. Familie, gode venner, god mat og godt å drikke er nytelse i livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5,0 44 omtaler

 • Ingar Klemmetsen ★★★★★ a month ago
  Bestillte Gløggkrydder, … Mer så det måtte jo testes i god tid før Julestria setter inn, så dette blir fast oppskrift på Julegløgg heretter.
  0,5 l vann
  3 kanelstenger
  2 stjerneanis
  1 ts Kardemommekjerner
  1,5 ts Pomeranskall, tørket
  1,5 ts Ingefær, granulert og tørket
  5 Allehånde
  4 Hibiskusstammer
  Kokes i 45 minutter, siles og så tilsettes
  125 g sukker
  75 cl Rødvin
  varmes opp til passe drikketemperatur, kan nytes med og uten Mandler og Rosiner
  Aldri mer ferdigkjøpt Gløggbase her i huset
  Velbekomme