Smak og aroma: Smaken av allehånde beskrives ofte som en blanding av muskatnøtt, kanel, pepper og nellik. Den har en aroma som kan beskrives som søt, sterk, krydret, treaktig med nyanser av nellik.
Anbefalte bruksområder: Allehånde passer bra i bla. kjøttretter, pølser, bakeriprodukter, krydderblandinger, marinader, gryteretter, marinerte retter, syltede grønnsaker og frukt. Og på grunn av sine lignende karakterer kan allehånde ofte brukes i stedet for nellik eller muskatnøtt.
Tilbereding: Allehånde er nydelig når det males ferskt i en krydderkvern, men kan også kombineres med andre typer pepper for en ny og interessant smak.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig i en lufttett beholder
Hvordan bruke allehånde
Allehånde kan brukes både hele og i knust form, men vil miste mye av smak og aroma hvis den lagres over lengre tid etter at den er knust/malt.
Knus eller mal ønsket mengde å tilsett gjerne i starten av kokeprosessen.
2 omtaler for Allehånde, hel