New Mexico Red, malt

67,06 kr669,77 kr

Vår autentiske New Mexico Red er akkurat som den skal være, nøytral i smaken, mild varme og en fantastisk rød farge, alt naturlig! Smaken av de andre ingrediensene overgår New Mexico Red Chili, men fargen fra New Mexico Red overgår alt annet.

🌶️Mer smak for mindre - Få 15% på ordre over 1499 kr🌿🔥
New Mexico Red, malt 67,06 kr669,77 kr
Kun 1 igjen på lager!

Fri frakt over 899,- for privatkunder.
Fri frakt over  3999 +mva for bedrift

  • Alltid god kvalitet
  • Pakket med kjærlighet i Arendal
  • Vi sender alle ukedager
  • Mulighet å hente lokalt hos oss
Garantert trygg handel

Prøv også New Mexico Red, hel

New Mexico Red chili er en allsidig ingrediens som forbedrer smaksprofilen til et bredt spekter av retter. Fra tradisjonelle gryteretter og sauser til moderne fusjonskjøkken, bidrar chilien med røykfylte, søte og litt fruktige nyanser som gir dybde og kompleksitet til ulike oppskrifter.

Historien om dyrking av chili i New Mexico strekker seg langt tilbake i tid, da urbefolkningene lenge før europeernes ankomst inkluderte dem i sitt daglige kosthold. Det var imidlertid de spanske bosetterne på 1500-tallet som virkelig preget chilikulturen i regionen. Fusjonen av innfødte og spanske kulinariske tradisjoner skapte det vi nå kjenner som New Mexico Red chili.

Den spesifikke chilisorten som definerer New Mexico Red chili, er Capsicum annuum, en art som inkluderer mange kultivarer.

New Mexico Red chili trives i delstatens tørre klima og plantes vanligvis om våren, og når modenhet om sensommeren eller tidlig høst. Chiliene høstes når de blir røde, noe som indikerer full modning. Høstingsprosessen er ofte en felles affære, der familier og samfunn samles for å plukke for hånd i høysesongen.

En av de definerende egenskapene til New Mexico Red chili er dens tilberedningsmetode. Etter høsting tørkes den tradisjonelt i solen for å bevare smaken og intensiteten. Når de er tørre, selges de enten i denne formen eller males til pulver, og skaper det karakteristiske røde chilipulveret som brukes i utallige oppskrifter.

En av de mest ikoniske rettene som inneholder New Mexico Red chili, er den grønne eller røde chiligryten, ofte laget med svin eller storfekjøtt, poteter og en smaksrik buljong. Chilien brukes også vanligvis i enchiladas, salsa og som krydder for kjøtt. Varmenivået varierer, noe som gjør den tilgjengelig for de som foretrekker mildere smaker, samtidig som den imøtekommer de som elsker sterke smaker.

Populariteten til New Mexico Red chili har ført til en blomstrende kulinarisk turismeindustri i delstaten. Den årlige Hatch Chile Festival trekker besøkende fra nær og fjern, feirer høstsesongen og viser frem de mangfoldige bruksområdene til denne kjære ingrediensen. Den økonomiske innvirkningen av chiliproduksjon strekker seg utover åkrene, og støtter lokale bønder, bedrifter og samfunn.

New Mexico Red chili er mer enn et krydder; det er et symbol på kulturarv, kulinarisk kreativitet og fellesskap. Mens den fortsetter å finne veien til kjøkken over hele verden, opprettholder denne chilisorten sin betydning i det rike utvalget av sørvestlig mat. Enten den nytes i en tradisjonell gryte eller integreres i nyskapende retter, forblir New Mexico rød chili en vedvarende forbindelse mellom mat, kultur og historie.

Tilleggsinformasjon

Brand: Ingen valgt

Embalasje type: Ingen valgt

Aromabag

Farge: Ingen valgt

Rød

Jordbruk: Ingen valgt

Konvensjonell

Malingsgrad: Ingen valgt

Malt

Opprinnelsesland: Ingen valgt

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “New Mexico Red, malt”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allergener

Alle våre produkter fylles kjærlig for hånd. Vi er veldig nøye på at kun de rene produktene kommer inn i emballasjen. Vi pakker sellerifrø og sennepsfrø, men aldri på samme dag som vi pakker andre produkter, og vasker deretter grundig ned hele pakkerommet før vi pakker andre varer. For alle forebyggende tiltak og erfaring, fravær av spor av allergifremkallende stoffer kan ikke garanteres 100%. Krysskontaminering kan ha oppstått allerede i felt, ved innhøsting, transport etc. Vi merker derfor alle våre poser med følgende tekst: Kan inneholde spor av sennepsfrø, Sellerifrø og sesamfrø.