Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Anis (Pimpinella anisum)

Vitenskapelig Navn: Pimpinella anisum

Vanlige Navn: Anis, Aniseed

Familie: Apiaceae (Skjermplantefamilien)

Botanisk Beskrivelse: Anis er en ettårig plante som vanligvis vokser opp til 50 cm i høyde. Den har delikate, fjærlignende blader og hvite blomster som utvikler seg til små, ovale frø. Frøene er den delen av planten som vanligvis brukes i kulinariske og medisinske formål.

Utbredelse: Anis er opprinnelig fra det østlige middelhavsområdet og Sørvest-Asia. I dag dyrkes den i mange land, inkludert Spania, Russland, og deler av Midtøsten.

Anvendte Plantedeler og Bruk: Anis brukes hovedsakelig for sine frø, som har en søt, lakrislignende smak. Den er populær i baking og i produksjonen av likører som ouzo og anisette. Anisfrø brukes også i en rekke søte og krydrede retter, samt i te og andre drikkevarer.

Innholdsstoffer: Anis er rik på anetol, en aromatisk forbindelse som gir frøene deres særegne smak. Den inneholder også andre essensielle oljer og flavonoider.

Egenskaper og Virkning: Anis er kjent for sine fordøyelsesfremmende egenskaper og brukes ofte som et middel mot oppblåsthet og magebesvær. Den har også mildt slimløsende egenskaper og brukes noen ganger i hostemedisin.

Helseplager / Sykdommer: Tradisjonelt brukes anis for å lindre symptomer på dårlig fordøyelse, oppblåsthet, og som et middel mot hoste og forkjølelse.

Tradisjonell Bruk i Ulike Kulturer: Anis har en lang historie innen både matlaging og folkemedisin. I europeisk baking er anis en viktig ingrediens i mange brød og kjeks. I Midtøsten og Asia brukes anisfrø i en rekke krydderblandinger og retter.

Kilder og Referanser: For videre lesing, se botaniske og kulinariske referanseverk, samt vitenskapelige studier om Anis og dets bruksområder.

Ansvarsfraskrivelse: Denne informasjonen er kun til informasjonsformål. Konsulter en helsefaglig ekspert før bruk av anis for medisinske formål.

5,0 42 omtaler

  • Jenny Mulvaney ★★★★★ a year ago
    Krydra er, simpelthen, … Mer en herlig nettbutikk!!! Et stort og attraktivt vareutvalg med noe for enhver smakt. Vi har handlet flere ganger, og kun mottatt førsteklasses produkter. Prisene er fine, lett og justere til ønsket mengde (av for eksempel krydder) og rimelig porto.Bildet viser et bittelite utvalg av det, som vi har kjøpt. Anbefales på det varmeste!!