Handlekurv

Vi sender med Bring kl. 13 alle hverdager.

Carnitas

Carnitas

Carnitas

Carnitas er ikke bare mat, det er en opplevelse - fra den delikate blandingen av krydder til den perfekte konsistensen på kjøttet, hver bit vil ta deg med på en reise til de sørlige breddegrader!

0 fra 0 stemmer
Porsjoner

4

Porsjoner
Tilberedningstid

30

Minutter
Koketid

2

timer 
Total tid

2

timer 

30

Minutter
kokemodus

La enhetens skjerm være aktiv

Ingredienser

  • 4 stk 4 nakkekoteletter

  • 5 fedd 5 hvitløk, hakket

  • 1 stk 1 Løk, delt i båter

  • 4 dl 4 Coca-Cola, eller annen cola med sukker

  • 2 dl 2 appelsinjuice

  • 2 stk 2 laurbærblad

  • 1 stk 1 lime, saften

  • 1 ss 1 meksikansk oregano

  • 2 ss 2 New Mexico Red, malt

  • 2 ts 2 spisskummen, nymalt

  • 1 ts 1 annatto, malt

  • 1 stk 1 Ceylon kanelstang

  • 1 ts 1 røkt hvitløk

  • 1 ts 1 chipotle morita, flak

  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skyll kjøttet godt under kaldt, rennende vann for å unngå beinbiter i tacoen. Det kan hende noen av beinbitene, også de mindre, må plukkes fra kjøttet.
  • Ha kjøttet og resten av ingrediensene i en gryte og la stå å putre i 2 - 3 timer (avhengig av tykkelse på koteletter) til kjøttet løsner fra beinet, og kan rives med gaffel.
  • Ta kjøttet ut av gryta og riv det det fra hverandre med gaffel, spe på med litt kraft. Legg det over på et stekebrett og spre det utover.
  • Sett stekebrettet inn i ovnen, med grillelementet på og termostaten på omtrent 250 grader. La stå i omtrent 7 minutter, eller til det blir sprøtt i kantene.
  • Ta ut kanelstang og kjør stavmikseren i kraften, denne kan serveres ved siden av, som ekstra saus.
  • Smør guacamole på en liten tortilla, og legg på kjøttet. Topp med, f. eks. Pico de Gallo.

Tips

  • Bon apetit
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4,9 35 omtaler

  • Anna Pl. ★★★★★ for 7 måneder siden
    Jeg er så glad for at … Mer jeg fant Krydra!
    Absolutt et fantastisk og beste i Norge utvalg av krydder med høyeste kvalitetet.
    Jeg er fra Polen og savner mye polske krydder, særlig aromatiske sopper som brukes til typisk tradisjonel mat som bigos og pierogi. Sopper kan også stekes, kokes eller wokkes. Du kan blant annet ha den i supper, sauser, gryteretter, sopp stroganoff….
    Rask levering og utrolig hyggelig kundeservice. Ambefaler absolutt!