Carnitas
Carnitas er ikke bare mat, det er en opplevelse - fra den delikate blandingen av krydder til den perfekte konsistensen på kjøttet, hver bit vil ta deg med på en reise til de sørlige breddegrader!
Porsjoner
4
PorsjonerTilberedningstid
30
MinutterKoketid
2
timerTotal tid
2
timer30
Minutter kokemodus
La enhetens skjerm være aktiv
Ingredienser
4 stk 4 nakkekoteletter
5 fedd 5 hvitløk, hakket
1 stk 1 Løk, delt i båter
4 dl 4 Coca-Cola, eller annen cola med sukker
2 dl 2 appelsinjuice
2 stk 2 laurbærblad
1 stk 1 lime, saften
1 ss 1 meksikansk oregano
2 ss 2 New Mexico Red, malt
2 ts 2 spisskummen, nymalt
1 ts 1 annatto, malt
1 stk 1 Ceylon kanelstang
1 ts 1 røkt hvitløk
1 ts 1 chipotle morita, flak
salt og pepper
Slik gjør du
- Skyll kjøttet godt under kaldt, rennende vann for å unngå beinbiter i tacoen. Det kan hende noen av beinbitene, også de mindre, må plukkes fra kjøttet.
- Ha kjøttet og resten av ingrediensene i en gryte og la stå å putre i 2 - 3 timer (avhengig av tykkelse på koteletter) til kjøttet løsner fra beinet, og kan rives med gaffel.
- Ta kjøttet ut av gryta og riv det det fra hverandre med gaffel, spe på med litt kraft. Legg det over på et stekebrett og spre det utover.
- Sett stekebrettet inn i ovnen, med grillelementet på og termostaten på omtrent 250 grader. La stå i omtrent 7 minutter, eller til det blir sprøtt i kantene.
- Ta ut kanelstang og kjør stavmikseren i kraften, denne kan serveres ved siden av, som ekstra saus.
- Smør guacamole på en liten tortilla, og legg på kjøttet. Topp med, f. eks. Pico de Gallo.
Tips
- Bon apetit
Følg oss på Instagram!
Følg oss på
Follow Krydra on Facebook